DruštvoNaslovi.netTema danaНекатегоризовано

Spaskovskom priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“

NOVI SAD (Gorica Tončev Vasilić) Najboljim stvaraocima u privrednom i društvenom životu Srbije, sedmog aprila, u Matici srpskoj u Novom Sadu, uručena su priznanja „Kapetan Miša Anastasijević“. Nagradu koja nosi ime velikog srpskog zadužbinara i dobrotvora dobila su 22 istaknuta pojedinca, kompanije i ustanove koji su svojim radom i stvaralaštvom obeležili proteklu godinu. Među dobitnicima ovog visokog priznanja i to zbog „rezultata njegovih poslovnih poteza koji su RTB Bor učinili uspešnom i odgovornom kompanijom“, kako je obrazložena nominacija, bio je i generalni direktor Basena Blagoje Spaskovski.

 

kapetan anastasijevic spaskovski 1

 

Primajući nagradu koja mu je dodeljena za „najbolji strateški menadžment“, Spaskovski je izjavio: Do boljeg standarda u Srbiji i više radnih mesta doći ćemo samo uz trud, rad i veću transparentnost u privredi i političkom životu. Postoji jaka volja da se u našoj zemlji napravi preokret, ali trebaće još mnogo više znoja da bi se ekonomija Srbije, ali i RTB-a Bor, dovela na svetski nivo. Pre šest godina, kada sam došao na čelo borske kompanije, rekao sam radnicima da nema otpuštanja, ali ni opuštanja, tako da je mnogo truda u međuvremenu uloženo i znoja proliveno da bi se ovo visoko priznanje zaslužilo – kazao je Spaskovski.

 

kapetan anastasijevic spaskovski 4

 

Nagradu „Kapetan Miša Anastasijević“, pored Spaskovskog, dobili su: ministar privrede u tehničkoj vladi Igor Mirović, ambasadori SAD i Azerbejdžana Majkl Kirbi i Edar Hasanov, jedan od najcenjenijih srpskih hirurga, akademik Zoran Krivokapić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, član borda direktora Fondacije „Novak Đoković“ Dijana Đoković, vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić, predsednik RPK Zaječar Dejan Tošić, režiser Emir Kusturica, glumica Mira Banjac, atletičarka Ivana Španović.

 

kapetan anastasijevic spaskovski 6

 

Nagrada „ličnost godine“ uručena je predsedniku kompanije ARRI iz Minhena Dejanu Iliću. Jedan od naših najvećih naučnika i otac mikrobakterije kazao je da Srbija sve svoje snage treba da uloži u pamet.

 

“Prodajom znanja i pameti dolazite u kontakt sa svim mogućim firmama u čitavom svetu. I na taj način se isto propagira vrednost Srbije i Srba”, rekao je Ilić.

 

Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ dodeljuje se od 2000. godine u okviru projekta „Put ka vrhu“. Nosioci projekta koji ima za cilj da afirmiše privredno stvaralaštvo, preduzetničku kulturu i društvene vrednosti u Srbiji jesu novosadska agencija „Medija invent“, univerziteti u Novom Sadu i privredne komore u zemlji.

 

kapetan anastasijevic spaskovski 4

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

SSP: U Zdravstvenom centru u Boru sve veći nedostatak stručnih kadrova. EEG aparat neophodan a ne radi

Miloš Marković

Tragedija u Brestovcu. Mladić (21) se ubio iz pištolja

Ist Media

Otovrena sezona kupanja na Borskom jezeru. Sezona na Rgotskom jezeru otvorena pre kalendarskog leta

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X