Spaskovski: Težak period za nama, moramo povećati proizvodnju

358 0

BOR (IST Media) Generalni direktor RTB-a Bor, Blagoje Spaskovski istakao je da prethodni period za RTB bio jedan od najtežih. Na to su uticali loši vremenski uslovi, poteškoće prilikom pokretanja nove topionice, kao i pad cene bakra. U narednom periodu preispitivanje troškova radne snage, moguć socijalni program, ali i plaćena odsustva.

 

U svojoj karijeri nisam imao teži period između dva praznika no što je ovaj bio – 6. avgust 2015. i 6. avgust 2016. godine. Vraćali smo dug za novu topionicu i fabriku sumporne kiseline i investirali u novu flotaciju u Majdanpeku”, izjavio je Spaskovski.

 

20160805_113314

 

On je istakao da se drastičnim merama štednje uspelo da se prva polovina 2016. godine završi sa 6.540.000 dolara pozitive. Spaskovski se osvrnuo i na usvajanje UPPR-a.

 

“Velika je stvar da smo u ovom periodu, nakon nekoliko pokušaja okončali UPPR.  Iako izuzetno teška, naša budućnost je izvesna. Jedan veliki zadatak jeste pre svega povećanje proizvodnje, što je i UPPR-om predviđeno i to najpre u Majdanpeku”, rekao je  Spaskovski i dodao da se sa štednjom mora nastaviti i u narednom periodu.

 

Ostaje nam preispitivanje troškova radne snage, pre svega kroz socijalni program, ali i sagledavanje toga šta plaćena odustva mogu efektivno doneti”.

 

Spaskovski je uputio čestitke svim rudarima u Srbiji i širom sveta povodom 6. avgusta, Dana rudara.

 

Ovom prilikom proglašeni su i dobitnici Šistekove nagrade 2016. godine:

 

Potpukovnik dr Ivan Marjanović, načelnik kabineta za vaskularnu hirurgiju specijalističke poliklinike VMA, zbog doprinosa i pomaganju povređenim radnicima RTB-a

Dubravko Krinić, bagerista

Dejan Nestorović, mašinski tehničar TIR-a

Radovan Vujović, mašinbravar

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X