Spaskovski: Poslovnu godinu RTB završava sa 11 miliona dolara dobiti

227 0

BOR, (IST Media) Rudarsko-topioničarski basen (RTB) „Bor“ će 2013. godinu završiti sa 11 miliona dolara dobiti iz tekućeg poslovanja, saopšteno je na današnjoj konferenciji za novinare u tom preduzeću.

spaskovski„Iako smo u 2013. godini investirali 37 miliona evra, od čega 28 miliona iz sopsvenih sredstava, prema preliminarnim podacima završićemo godinu sa 11 miliona dolara dobiti“, rekao je novinarima generalni direktor RTB, Blagoje Spaskovski.

Prema njegovim rečima, u ovoj godini proizvedeno je 1.154 kilograma zlata, 5,8 tona srebra i 36.000 tona katodnog bakra, a otkopano je ukupno 16,8 miliona tona rude.

U projekat nove topionice bakra, rekonstrukciju „flotacije“ rudnika bakra Veliki Krivelj, rudarske mašine za površinske kopove i rudnik „Jamu“, i opremu za rudnik „Cerovo“ najveći srpski proizvođač bakra i zlata je uložio više od 37 miliona evra.

Prema rečima Spaskovskog, „neistinite su i zlonamerne“ tvrdnje da borska topionica neće biti ekonomski isplativa, budući da će moći da prerađuje bakarni koncentrat iz svetskih rudnika.

On je dodao da će do sredine 2014. godine RTB izaći iz procesa restrukturiranja, ali da to ne znači da će radnici koji rade pod ugovorom dobiti otkaze.

„Iz tih razloga kod nas je u toku izrada sistematizacije radnih mesta i izrada ugovora o radu a edukujemo kadrove za promenu Zakona o javnim nabavkama. Sve korake koje preduzimamo činom u saradnji “, kazao je Spaskovski.

 

thumb press

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X