Šopalovići otvorili TEATAR NA RASKRŠĆU

203 0
NIŠ, (IST Media, foto:Narodno pozorište) Premijerom čuvenog komada Ljubomira Simovića ,,Putujuće pozorište Šopalović’’ u režiji Tatjane Mandić Rigonat, otvoren je prvi Festival balkanskog kulturnog prostora ,,Teatar na raskršću”.

Premijerom je, po tradiciji, obeležena i godišnjica Narodnog pozorišta u Nišu, 132. po redu.

Na oduševljenje publike koja je niški teatar popunila do poslednjeg mesta, festival je otvorila prvakinja Narodnog pozorišta u penziji Mima Vuković Kurić čija je jedna od poslednjih uloga u ovom pozorištu bila upravo u ,,Putujućem pozorištu Šopalović’’, tada premijerno izvedenom 1997. godine.

,,Drago mi je da će ovaj festival prerasti u tradiciju, a tradicija, to je jedna vremenska reka. Tradicija ima neku magijsku moć da one pogrešno vezane čvoriće u vremenu razveže, raspetlja i da umesto njih upali svetlo. Svetlo dobronamernosti, razumevanja i bliskosti’’, kazala je Vuković Kurić.

Prvo veče festivala publika je ispratila stojećim ovacijama, a druge večeri, kada i počinje takmičarski deo festivala, biće izveden komad somborskog Narodnog pozorišta ,,Kad bi Sombor bio Holivud’’ u režiji Kokana Mladenovića. Čitav program festivala koji traje do 19. marta možete pronaći na ovom linku.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X