Šopalovići otvorili TEATAR NA RASKRŠĆU

225 0
NIŠ, (IST Media, foto:Narodno pozorište) Premijerom čuvenog komada Ljubomira Simovića ,,Putujuće pozorište Šopalović’’ u režiji Tatjane Mandić Rigonat, otvoren je prvi Festival balkanskog kulturnog prostora ,,Teatar na raskršću”.

Premijerom je, po tradiciji, obeležena i godišnjica Narodnog pozorišta u Nišu, 132. po redu.

Na oduševljenje publike koja je niški teatar popunila do poslednjeg mesta, festival je otvorila prvakinja Narodnog pozorišta u penziji Mima Vuković Kurić čija je jedna od poslednjih uloga u ovom pozorištu bila upravo u ,,Putujućem pozorištu Šopalović’’, tada premijerno izvedenom 1997. godine.

,,Drago mi je da će ovaj festival prerasti u tradiciju, a tradicija, to je jedna vremenska reka. Tradicija ima neku magijsku moć da one pogrešno vezane čvoriće u vremenu razveže, raspetlja i da umesto njih upali svetlo. Svetlo dobronamernosti, razumevanja i bliskosti’’, kazala je Vuković Kurić.

Prvo veče festivala publika je ispratila stojećim ovacijama, a druge večeri, kada i počinje takmičarski deo festivala, biće izveden komad somborskog Narodnog pozorišta ,,Kad bi Sombor bio Holivud’’ u režiji Kokana Mladenovića. Čitav program festivala koji traje do 19. marta možete pronaći na ovom linku.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X