Tema danaTurizamНекатегоризовано

Sokobanja sve privlačnija stranim turistima. Kinezi prezadovoljni.

SOKOBANJA (IST Media, Ivana Milovanović) U odnosu na prethodnu godinu, u Sokobanji je stranih turista više za gotovo 10 procenata. Najviše je Rusa, ali i gostiju iz Zapadne Evrope. I kada je o turistima iz Srbije reč, ova banja beleži rast u poseti, te je tako, u jeku turističke sezone, popunjeno skoro 90 procenata smeštajnih kapaciteta, i u Sokobanji  trenutno boravi oko 12.500 turista.

 

sokobanja

 

Prema rečima direktora Organizacije za turizam i kulturu, Ljubinka Milenkovića, gostima je najatrakivnija upravo sama priroda, odnosno preko 30 uređenih lokaliteta, ali i Akva park i manifestacije koje se gotovo svakodnevno dešavaju u Sokobanji u okviru Banjskog kulturnog leta.

 

Ipak, iako je u Sokobanji sve u funkciji turizma, Milenković ističe da uvek ima mesta za poboljšanja, pre svega kada je o infrastukturi reč.

 

„Trebalo bi proširiti pešačku zonu i sagraditi još neke trotoare. Veliki je broj turista, i oseća se gužva. Takođe, Sokobanji nedostaje još par hotela koji bi imali od 80 do 100 ležaja“, kaže Milenković za IST Media.

 

zdravljak sokobanja

 

On dodaje da je još jedan problem sa kojim se turizam u Sokobanji suočava nezavršena privatizacija hotela poput „Zdravljaka“, „Moravice“, „Banjice“, koji su u zadovoljavajućem stanju, ali u kojima ništa, osim tekućeg održavanja nije menjano gotovo dve decenije.

 

Potrebe turista su se veoma izmenile u odnosu na taj period“, zaključuje Milenković.

 

Interesatno je da su se ove godine apelu države da se letuje u Srbiji odazvali Kinezi, doduše beogradski.

 

Grupa od 120 kineskih trgovaca sa Novog Beograda boravila je sa decom 3 dana u hotelu „Zdravljak” u Sokobanji na radnom odmoru i tako srušili predrasude da kineski trgovci danonoćno rade i ne znaju za odmor.

 

kinezi-sokobanja

“Beogradski Kinezi” uživali u čarima Sokobanje

 

„Ogranizovali su seminar koji je trajao tri dana, ali su i uživali u lepotama Sokobanje”, kaže za IST Media upravnik hotela „Zdravljak”, Slavoljub Milanović. On dodaje da  ovaj hotel do sada nije imao ovoliki broj gostiju poreklom iz Azije.

 

 

„Mi smo zadovoljni svakim gostom. Međutim, ono što je za nas značajnije jeste da su naši gosti otišli prezadovoljni uslugom i lepotama ovog kraja”, dodaje Milanović.

 

„Sve, ali baš sve nam se sviđa. Kupanje i šetna u prirodi nam puno znači jer dosta radimo. I deca su presrećna. Ovaj vazduh ovde posebno utiče na raspoloženje. Prvi put smo ovde ali ćemo sigurno doći ponovo”, izjavio je jedan od gostiju, a prenosi portal Sana Life.

 

Bolesti koje se uspešno leče u Sokobanji:

 

  • Bolesti disajnih organa, kako kod dece tako i kod odraslih (pneumonija i stanja posle pneumonije, bronhijalna astma, akutni i hronični bronhitis, bronhiektazije, akutna i hronična respiratorna insuficijencija, emfizem,  sinuzitis i druga inflamatorna oboljenja disajnih puteva);
  • Neurološka oboljenja;
  • Neuroze;
  • Reumatične bolesti;
  • Posttraumatska stanja;
  • Regulacija telesne težine;
  • Hronična ginekološka oboljenja;
  • Parkinsonova bolest;
  • Lakši oblici hipertenzije;
  • Psihička i fizička iscrpljenost;

Reportaža je urađena uz pomoć opštine Sokobanja koja sufinansira projekat IST Media – “Sokobanja oko sveta”.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Oblaci donose avanturu- izaberite svoje idelalno jesenje putovanje

Ist Media

SSP: Vlast urušava borsko zdravstvo upućujući radnike javnog sektora na sistematske preglede u privatne domove zdravlja

Ist Media

Završena sezona na otvorenim bazenima

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X