Naslovi.netPolitikaTema danaНекатегоризовано

SO Knjaževac: O pravobranilaštvu – za i protiv

KNJAŽEVAC, (S. Todorović, IST Media) Za komotnu većinu odborničke grupe “Volim Knjaževac”, koju čine nekadašnji URS, DS, DSS, LDP i JS, sedam tačaka Dnevnog reda današnje skupštine trebalo je da predstavlja posao od nekih pola sata. Međutim, već kod druge tačke, “koplja su se ukrstila”. Na Predlog odluke o Opštinskom pravobranilaštu opštine Knjaževac, moglo se čuti da za to nema razloga.

 

featured SEDNICA SO KNJAZEVAC

 

Darko Zivkovic mini - SPS
Darko Zivkovic SPS

“Desetak godina su te probleme, po potrebi, rešavali ljudi iz Opštinske uprave. Ovo je potreba da se neko postavi na tu funkciju, i ne samo ta osoba, nego i njegov zamenik, tako da su namere jasne”, rekao je Darko Živković, šef odborničke grupe SPS-PUPS, naglašivši da će prilikom glasanja ostati uzdržani.

 

Tanja Aleksic - DSS mini
Tanja Aleksic – DSS

Tanja Aleksić, odbornica DSS-a, mišljenja je da Knjaževac, iako je mala opština, ima potrebe za pravobranilaštom i kompetentnim ljudima koji će se baviti ovom problematikom. Takođe smatra da bi lokalna samouprava trebalo da obezbedi i nekog pravnog savetnika, koji bi pružao stručnu pomoć, ionako već osiromašenim, građanima.

 

Vesna Simić (SNS), odbornik i narodni poslanik, rekla je da se sva ta regulativa zakonski obrađuje u Republičkom parlamentu, te da shodno tome treba i postupati, Za reč se, na kontu replike, pre Simićke javio Živković (SPS), što je bio povod za višeminutnu polemiku sa predsednikom Skupštine o (ne)poštovanju Poslovnika.

 

Milan Djokic - predsednik Opstine (ex URS) mini
Milan Djokic – predsednik Opstine (ex URS)

Očekivanu raspravu, ovoga puta između šefa socijalista i Milana Đokića, predsednika opštine (ex URS), donela je tačka o razrešenju dosadašnjeg V.D. direktora “Zavičajnog muzeja” i postavljenju novog. Živković je tražio obrazloženje ostavke dosadašnjeg vršioca dužnosti, odgovore na to kada je postavljen i zašto se nije pristupilo raspisivanju konkursa za novog direktora. Takođe se boji, istakao je, da će postavljenje novog “prvog čoveka” ustanove, Jelene Nakić, s obzirom da se radi o dugogodišnjoj saradnici NVO “Timočki klub” i službenici Regionalne agencije za ruralni razvoj (RARIS) dovesti do “ortačkog” poslovanja, a za potrebe samo jednog “vrhovnog vođe” (mislevši pritom na direktora ove agencije, prim. Autora).

 

 

 

 

Milan Zivkovic bivsi VD Muzeja mini
Milan Zivkovic bivsi vd direktora Muzeja

Iako nije bio u obavezi, za reč se javio dosadašnji direktor muzeja, Milan Živković, rekavši da je konkurs bio raspisan u zakonskom roku, te da su od sedam kandidata, samo dvoje ispunjavali uslove. Upravni odbor u roku od mesec dana nije dostavio predlog Odboru za imenovanja i postavljenja, tako da je konkurs propao, a novi nije ni raspisan. Sam se, ne želevši da obrazlaže svoju odluku, nije kandidovao za direktora. Zahvalio se na ukazanom poverenju, poželevši nasledniku puno uspeha u daljem radu.

 

Predsednik opštine je poto reagovao na opasku Živkovića (SPS), rekavši da njemu nije cilj “čuvanje fotelje”, te da će učiniti sve da na vlast nikada ne dođu oni “nekadašnji”. Takođe je naglasio da je očigledno da sirotinji u knjaževačkoj opštini, velike stranke i njihovi lideri ništa značajno nisu doneli.

 

Ostale tačke usvojene su bez ikakvih trzavica. Odluka o komunalnim delatnostima i rešenja o davanju saglasnosti na statut Narodne biblioteke “Njegoš”, imenovanja predsednika i članova Saveta za rodnu ravnopravnost i Saveta za mlade “glatko” su prošla sednicu.

 

Resize of Dragan Mancic, predsednik SO

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Borski SSP pozvala građane da joj se obrate ukoliko im je uskraćeno pravo na olakšice koje im pripadaju

Ist Media

Počela sednica SG Bora. Na dnevnom redu završni račun i kadrovske promene. Odbačeno više predloga opozicije

Ist Media

NPS uoči sutrašnjeg usvajanja završnog budžeta: Gde je utrošeno 7,5 milijardi dinara?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X