SO Knjaževac: O pravobranilaštvu – za i protiv

418 2

KNJAŽEVAC, (S. Todorović, IST Media) Za komotnu većinu odborničke grupe “Volim Knjaževac”, koju čine nekadašnji URS, DS, DSS, LDP i JS, sedam tačaka Dnevnog reda današnje skupštine trebalo je da predstavlja posao od nekih pola sata. Međutim, već kod druge tačke, “koplja su se ukrstila”. Na Predlog odluke o Opštinskom pravobranilaštu opštine Knjaževac, moglo se čuti da za to nema razloga.

 

featured SEDNICA SO KNJAZEVAC

 

Darko Zivkovic mini - SPS
Darko Zivkovic SPS

“Desetak godina su te probleme, po potrebi, rešavali ljudi iz Opštinske uprave. Ovo je potreba da se neko postavi na tu funkciju, i ne samo ta osoba, nego i njegov zamenik, tako da su namere jasne”, rekao je Darko Živković, šef odborničke grupe SPS-PUPS, naglašivši da će prilikom glasanja ostati uzdržani.

 

Tanja Aleksic - DSS mini
Tanja Aleksic – DSS

Tanja Aleksić, odbornica DSS-a, mišljenja je da Knjaževac, iako je mala opština, ima potrebe za pravobranilaštom i kompetentnim ljudima koji će se baviti ovom problematikom. Takođe smatra da bi lokalna samouprava trebalo da obezbedi i nekog pravnog savetnika, koji bi pružao stručnu pomoć, ionako već osiromašenim, građanima.

 

Vesna Simić (SNS), odbornik i narodni poslanik, rekla je da se sva ta regulativa zakonski obrađuje u Republičkom parlamentu, te da shodno tome treba i postupati, Za reč se, na kontu replike, pre Simićke javio Živković (SPS), što je bio povod za višeminutnu polemiku sa predsednikom Skupštine o (ne)poštovanju Poslovnika.

 

Milan Djokic - predsednik Opstine (ex URS) mini
Milan Djokic – predsednik Opstine (ex URS)

Očekivanu raspravu, ovoga puta između šefa socijalista i Milana Đokića, predsednika opštine (ex URS), donela je tačka o razrešenju dosadašnjeg V.D. direktora “Zavičajnog muzeja” i postavljenju novog. Živković je tražio obrazloženje ostavke dosadašnjeg vršioca dužnosti, odgovore na to kada je postavljen i zašto se nije pristupilo raspisivanju konkursa za novog direktora. Takođe se boji, istakao je, da će postavljenje novog “prvog čoveka” ustanove, Jelene Nakić, s obzirom da se radi o dugogodišnjoj saradnici NVO “Timočki klub” i službenici Regionalne agencije za ruralni razvoj (RARIS) dovesti do “ortačkog” poslovanja, a za potrebe samo jednog “vrhovnog vođe” (mislevši pritom na direktora ove agencije, prim. Autora).

 

 

 

 

Milan Zivkovic bivsi VD Muzeja mini
Milan Zivkovic bivsi vd direktora Muzeja

Iako nije bio u obavezi, za reč se javio dosadašnji direktor muzeja, Milan Živković, rekavši da je konkurs bio raspisan u zakonskom roku, te da su od sedam kandidata, samo dvoje ispunjavali uslove. Upravni odbor u roku od mesec dana nije dostavio predlog Odboru za imenovanja i postavljenja, tako da je konkurs propao, a novi nije ni raspisan. Sam se, ne želevši da obrazlaže svoju odluku, nije kandidovao za direktora. Zahvalio se na ukazanom poverenju, poželevši nasledniku puno uspeha u daljem radu.

 

Predsednik opštine je poto reagovao na opasku Živkovića (SPS), rekavši da njemu nije cilj “čuvanje fotelje”, te da će učiniti sve da na vlast nikada ne dođu oni “nekadašnji”. Takođe je naglasio da je očigledno da sirotinji u knjaževačkoj opštini, velike stranke i njihovi lideri ništa značajno nisu doneli.

 

Ostale tačke usvojene su bez ikakvih trzavica. Odluka o komunalnim delatnostima i rešenja o davanju saglasnosti na statut Narodne biblioteke “Njegoš”, imenovanja predsednika i članova Saveta za rodnu ravnopravnost i Saveta za mlade “glatko” su prošla sednicu.

 

Resize of Dragan Mancic, predsednik SO

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 2 comments

 1. DA POJASNIMO... |

  Milan Đokić iz Knjaževca, zvani Kraka (aktuelni predsednik opštine) je
  najveće zlo na ovim prostorima! Po sistemu nekadašnjeg
  „hitlerjungena“ organizovao je omladinu u vreme lokalnih izbora
  2012. godine, usput im otvorivši račune po kafanama i odabranim
  bircuzima u gradu. IMA SE, MOŽE SE – bila je Đokićeva parola, s
  obzirom da je, kao državni sekretar u Ministarstvu za NIP, imao
  epitet „eksperta“ za anekse ugovora! Njegovo učešće u pranju
  para sa ex ministarkom Kalanovićkom, i još nekim prvacima
  nekadašnjeg G17 i URS-a, tek će izaći na videlo. Malverzacije oko
  izgradnje turističkog kompleksa na Staroj Planini, priča je za sebe
  – izračunato je da je 20 miliona bilo dovoljno za sve one radove,
  a utrošeno je – 30 milona!? Gde je razlika, nije teško zamisliti.
  Osnivanje grupe građana „Narodni pokret Knjaz“ predstavljeno je
  na lokalnom režimskom mediju „Knjaževacinfo“ kao nova
  „politička opcija“, iako je to najobičnija laž i manipulacija!
  Bahaćenje i malverzacije lokalnih direktora – URS-DS kabadahija,
  sponzorisanje lokalnih starleta, otpuštanja s posla
  neistomišljenika, otvaranje novih javnih preduzeća za zapošljavanje
  stranačkih kadrova, nepotrebni građevinski radovi…sve će se to
  osvetiti URS-ovoj strahovladi u gradu, jer je narod progledao i
  prozreo lokalne vlastodržce! Pa zvali se oni G17 plus, URS,
  odbornička grupa „Volim Knjaževac“, Narodni pokret „Knjaz“
  (ili čak i SPO i Pravda), u ranijem periodu bavljenja politikom
  „knjaževačkog Ničića“!

  Odgovori
  1. Brale dolaze izbori .kandiduj se , pobedi i izgradi nesto ovoj Opstini pa i ti pokupi kako kazes kajmak,on je jedini kojj je nesto dobro uradio ,nesto sto se vidi a ako je radio mimo zakona neka ,ima organa koji ce to da utvrde,znaci pssst u soske !!!

   Odgovori

Leave a comment

Your email address will not be published.

X