SNS, SPS i opozicija traže smenu predsednika opštine. Evo ko je potpisao peticiju

709 0

BOR, (IST Media) Dvadeset pet odbornika Skupštine opštine Bor iz redova SNS, SPS, i deo opozicije, potpisali su peticiju kojom se traži smena aktuelnog predsednika opštine Živorada Petrovića. Ova tačka dnevnog reda mogla bi se naći već na narednom skupštinskom zasedanju koje je planirano u junu, a s obzirom da u parlamentu sedi 35 odbornika, smena Petrovića, ukoliko drugačije ne naredi centrala SNS iz Beograda, trebalo bi da bude formalnost.

 

Petrović: Vreme sloge

Prema podacima do kojih smo došli, peticiju su potpisali predsednik SO Bor, Vidoje Adamović, Blagoje Spaskovski, Nebojša Videnović, Milinko Živković, Adrijana Pupovac,  Zlatan Mejlanović, Jaroslava Kunčak Simić, Milinko Nikodijević, Evica Kokelić, Aleksandar Milikić, Budimir Portić, Emina Perić, Jasmina Orlić, Saša Marković, Seka Vanucić, Nataša Dinić i Miloš Šević (svi SNS), kao i Ivica Nikolić (NS).

 

Potpisivanju peticije su se pridružili i odbornici SPS-a Dragan Žikić, Radmila Zejkesković, Nataša Jovanović, Aleksandar Miletić, kao i odbornici opozicije, Nebojša Bućan, Jovica Vasiljević, i direktor borske TV, Vladan Novović.

 

Na ovaj način eskaliralo je rat koji je dugo tinjao između dve struje u Srpskoj naprednoj stranci.

 

I dok potpisnici peticije za IST Media tvrde da Živorad Petrović nije dobro vodio opštinu optužujući ga za loše stanje u javnim preduzećima (JKP Toplana je danas blokirana za više od blizu 400 miliona dinara od strane EPS-a), nekoliko skandala koji su procureli u javnost, i nedostatak timskog rada, Petrović tvrdi da je učinio mnogo za napredak grada.

 

“U javnim preduzećima plate su redovne i posluju stabilno. Sav dugu za električnu energiju u Toplani je nasleđen iz 2014. i mi smo uspeli da ga smanjimo. Nažalost, nemamo čarobni štapić da bismo ga tako brzo anulirali. Toplana je redovno grejala tokom zime a grad je bio čist. Možda smo napravili najviše pomaka od ostalih gradova u Srbiji”, kaže Petrović.

 

Dodao je da je i u oblasti socijalne politike mnogo urađeno, kao i u sportu, jer Bor danas ima dva prvoligaša.

 

“Ipak, ja u ovoj političkoj igri ne želim da učestvujem, i neću da kažem ništa ružno o svojim političkim saborcima. Ako tako želi stranka, ja ću se povući mirne savesti”, kaže Petrović za IST Media.

 

Petrović nam je rekao da do danas peticija nije dostavljena službama opštine Bor.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X