SNS će pomoći penzionerima sa malim primanjima u Majdanpeku

297 0

MAJDANPEK, (IST Media) Branka Gajić, pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja i Dragan Popović, državni sekretar u istom Ministarstvu, obišli su danas sa Dejanom Vagnerom, predsednikom privremenog organa i nosiocem liste „ALEKSANDAR VUČIĆ – Srpska napredna stranka“, Centar za socijalni rad u Majdanpeku.

 

Zadovoljna sam radom Centra za socijalni rad, jer rade po planu i upravo pokreće projekat „pomoć u kući“ gde će biti upošljeno 10 gerento domaćica. Videla sam da lokalna samouprava izdvaja solidna sredsva za socijalnu zaštitu, a predložila bih da se možda i broj radnika poveća u delu razvijanja novih usluga u oblasti socijalne zaštite“, kaže pomoćnica ministra.

O

Nakon posete ministra Aleksandra Vulina, kada je zatraženo da kancelarija PIO fonda radi tri dana u Donjem Milanovcu, ministarstvo je već odobrilo ovaj zahtev.

 

Lokalna samouprava je pokrenula inicijativu, a Ministarstvo odobrilo, da kancelarila PIO fonda u Donjem Milanovcu radi 3 dana u nedelji, a ne kao do sada jedan dan. I sve institucije ovog ministarstva će raditi u tom smislu da građanima pruža usluge kako njima odgovara. Posebno mi je drago što je vlast u poslednjih godinu dana, na čelu sa SNS-om, radila mnogo na tome da opština krene ka razvoju i ka otvaranju novih radnih mesta. To je ono što će Srpska napredna stranka, pobedom na izborima, učiniti i dalje raditi na tome da se izmeni struktura broja zaposlenih i nezaposlenih“ rekao je državni sekretar Popović. On je napomenuo da je od Dejana Vagnera dobio uverenje da će nakon izbora pomoći penzionerima sa malim penzijama.

 

U opštini ima mnogo penzionera i to na žalost sa malim primanjima. Baš zbog toga sam od Dejana Vagnera dobio uverenje da će nakon izbora pomoći  tim ljudima, na taj način što će zapošljavati radno-sposobne članove njihovih domaćinstava”, dodao je Dragan Popović, sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

O

Dejan Vagner, nosilac liste „ALEKSANDAR VUČIĆ – Srpska napredna stranka“ i predsednik privremenog organa, zadovoljan je brzom reakcijom Ministarstva.

 

Ovo je nastavak saradnje, koja je dogovorena sa ministrom Vulinom, a to je ispostava kancelarije PIO fonda u Donjem Milanovcu. Članove Ministarstva sam upoznao sa situacijom, i mislim da ćemo nastaviti sa dobrom saradnjom, od koje će opština imati mnogo koristi“,  kaže Vagner.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X