SNS će pomoći penzionerima sa malim primanjima u Majdanpeku

247 0

MAJDANPEK, (IST Media) Branka Gajić, pomoćnica ministra za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja i Dragan Popović, državni sekretar u istom Ministarstvu, obišli su danas sa Dejanom Vagnerom, predsednikom privremenog organa i nosiocem liste „ALEKSANDAR VUČIĆ – Srpska napredna stranka“, Centar za socijalni rad u Majdanpeku.

 

Zadovoljna sam radom Centra za socijalni rad, jer rade po planu i upravo pokreće projekat „pomoć u kući“ gde će biti upošljeno 10 gerento domaćica. Videla sam da lokalna samouprava izdvaja solidna sredsva za socijalnu zaštitu, a predložila bih da se možda i broj radnika poveća u delu razvijanja novih usluga u oblasti socijalne zaštite“, kaže pomoćnica ministra.

O

Nakon posete ministra Aleksandra Vulina, kada je zatraženo da kancelarija PIO fonda radi tri dana u Donjem Milanovcu, ministarstvo je već odobrilo ovaj zahtev.

 

Lokalna samouprava je pokrenula inicijativu, a Ministarstvo odobrilo, da kancelarila PIO fonda u Donjem Milanovcu radi 3 dana u nedelji, a ne kao do sada jedan dan. I sve institucije ovog ministarstva će raditi u tom smislu da građanima pruža usluge kako njima odgovara. Posebno mi je drago što je vlast u poslednjih godinu dana, na čelu sa SNS-om, radila mnogo na tome da opština krene ka razvoju i ka otvaranju novih radnih mesta. To je ono što će Srpska napredna stranka, pobedom na izborima, učiniti i dalje raditi na tome da se izmeni struktura broja zaposlenih i nezaposlenih“ rekao je državni sekretar Popović. On je napomenuo da je od Dejana Vagnera dobio uverenje da će nakon izbora pomoći penzionerima sa malim penzijama.

 

U opštini ima mnogo penzionera i to na žalost sa malim primanjima. Baš zbog toga sam od Dejana Vagnera dobio uverenje da će nakon izbora pomoći  tim ljudima, na taj način što će zapošljavati radno-sposobne članove njihovih domaćinstava”, dodao je Dragan Popović, sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja.

O

Dejan Vagner, nosilac liste „ALEKSANDAR VUČIĆ – Srpska napredna stranka“ i predsednik privremenog organa, zadovoljan je brzom reakcijom Ministarstva.

 

Ovo je nastavak saradnje, koja je dogovorena sa ministrom Vulinom, a to je ispostava kancelarije PIO fonda u Donjem Milanovcu. Članove Ministarstva sam upoznao sa situacijom, i mislim da ćemo nastaviti sa dobrom saradnjom, od koje će opština imati mnogo koristi“,  kaže Vagner.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X