Sneg i dalje usporava drumski saobraćaj u celoj Srbiji

331 0

BEOGRAD, 27. januara 2012. (Beta) – Sneg i niske temperature otežavaju danas obavljanje saobraćaja na gotovo celoj putnoj mreži u Srbiji, a najteža situacija je na Pešteru, Goliji, Vlasini i u regionima Vranja, Novog Pazara, Sjenice, Ivanjice, Nove Varoši, Prijepolja, Užica i Valjeva, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

 

 

I dalje je jedan broj regionalnih i lokalnih puteva neprohodan zbog visokih snežnih nanosa, a ekipe za održavanje puteva danonoćno rade kako bi se prekinula snežna blokada u kojoj se nalaze pojedina

planinska sela.

 

Deonica od Kaone ka Divčibarama još nije osposobljena za saobraćaj, dok se ka ovom ZTC može od Mionice, doduše otežano uz obaveznu zimsku opremu.

 

U Vojvodini i na širem području Beograda sneg je tokom noći prestao da pada, a još provejava u centralnim, istočnim i južnim delovima Srbije, kao i na Kopaoniku, Pešteru i oko Sjenice i Novog Pazara.

 

Meteorolozi najavljuju još niže temperature i ledene dane, pa na put ne treba polaziti bez pune zimske opreme.

 

Na putevima prvog prioriteta u nižim predelima kolovozi su mokri, mestimično pod raskvašenim snegom.

 

Na većini putnih pravaca u brdsko-planinskim predelima kolovozi su pod utabanim snegom, na mnogim mestima ne može se računati sa punom širinom puta zbog snežnih nanosa, a na pojedinim deonicama situaciju otežavaju parkirani kamioni i šleperi.

 

Zbog mrazeva i nižih temperatura moguća je poledica, preko prevoja dodatno otežava čišćenje puteva i pojačan vetar koji stvara snežne nanose.

 

Na deonicama trasiranim kroz stenske useke i klisure učestala je pojava odrona.

 

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.

 

Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen.

 

Preko mosta “Gazela” u Beogradu na autoputu E-75 zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija je ukupna težina preko 3,5 tone.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X