Smenjeni direktori više bolnica u Srbiji, između ostalih i u Boru

400 0

BOR, (IST Media, RTS) Ministar Zlatibor Lončar doneo odluku o imenovanju novih rukovodilaca u bolnicama u Boru, Aranđelovcu, Majdanpeku, Gornjem Milanovcu, Negotinu, Priboju, Vranju, Prijepolju, Zdravstvenom centru u Negotinu i Očnoj klinici Kliničkog centra u Nišu, saopštilo je Ministarstvo zdravlja a prenosi RTS.

 

bolnica I Bor na crnoj listi. Da li će se nešto promeniti u korist pacijenata?

 

Kako je navederno, odluka je usledila posle izveštaja o kontroli rada bolnica, koji su sačinili timovi sastavljeni od najeminentnijih profesora i lekara, koje je imenovalo Ministarstvo zdravlja.

 

U proteklih sedam dana su kontrolisali rad bolnica u Srbiji i danas su ministru Zlatiboru Lončaru podneli prve izveštaje o vođenju dokumentacije, higijeni, odnosu prema pacijentima, stručnom radu i opremljenosti ustanova, na osnovu čega su donete odluke o smenama.

 

“Kadrovske promene su samo prvi korak u rešavanju situacije koju smo zatekli. Timovi nastavljaju svoj rad sve dok se sve bolnice ne uvedu u sistem, koji podrazumeva poštovanje svih zdravstvenih pravila i protokola”, istakao je ministar Lončar.

 

Do petka, 28. oktobra, ministar očekuje izveštaje o stanjima u domovima zdravlja i kliničkim centrima.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X