Smena direktora u borskoj Toplani i preduzeću za stambene usluge

571 0

 

BOR, (IST Media) Milutin Simić, diplomirani inženjer neorganske tehnologije, predložen je na današnjoj sednici Opštinskog veća SO Bor za vršioca dužnosti JKP „Toplana“, dok je za tu funkciju u Javnom preduzeću za stambene usluge „Bor“ predložena diplomirani pravnik, Lidija Načić.

 

Simić će na tu funkciju doći umesto Zorana Markovića, diplomiranog inženjera mašinstva kome je prestao v.d. mandat, dok je Lidija Načić za v.d. direktora„stamenog“ izabrana umesto Gorana Petrovića, diplomiranog inženjera mašinstva.

 

Petroviću se na teret stavlja da je kao odgovorno lice u pravnom licu odgovoran za nenamensko trošenje sredstava skupština stanara što je utvrđeno prilikom kontrole budžetskog inspektora.

 

“Na rad Javnog preduzeća za stambene usluge „Bor“ Bor u prethodnom periodu ispisane su pritužbe velikog broja građana zbog nezadovoljstva radom preduzeća. Takođe, imenovani ne ostvaruje saradnju sa osnivačem”, navodi se u obrazloženju predloga odluke.

 

Simić je u ranijem periodu već obavljao dužnost direktora Toplane, a na novu-staru funkciju stupa kao rukovodilac RJ “Toplifikacija”. Lidija Načić je dugogodišnji službenik Nacionalne službe za zapošljavanje u Boru, gde je u jednom periodu obavljala direktorsku funkciju.

 

O ovim predlozima izjasniće se odbornici SO Bor na narednoj sednici lokalnog parlamenta, koja se očekuje u petak.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X