Društvo

Sledi spajanje Doma zdravlja i borske bolnice. Niko neće ostati bez posla

BOR, (IST Media) Da se razdvajanje domova zdravlja i bolnica širom Srbije pokazalo kao neefikasan način funkcionisanja, govori činjenica da će se uskoro ove ustanove ponovo spojiti u jednu.

Prvi korak u spajanju borskog Doma zdravlja, koji iz ruke lokalne samouprave ponovo prelazi u nadležnost Republike, i borske bolnice, biće načinjen već sutra, 13. februara, kada će o tome predlog odluke doneti gradski većnici Bora a potom odluku odbornici gradske Skupštine.

Spajanje je inače predviđeno Zakonom o Zdravstvenoj zaštiti iz aprila prošle godine, a sada je omogućeno donošenjem nove uredbe o planu mreže zdravstvenih ustanova u javnoj svojini.

U Ministarstvu zdravlja kažu da spajanje, gde god je moguće, povećava mogućnosti za bolju reorganizaciju kadrova, za veću iskorišćenost opreme i prostornih kapaciteta.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, očekuje da će službe ovom odlukom sada raditi efikasnije.

To znači veći broj lekara na jednom mestu, bolje funkcionisanje vozila hitne pomoći, efikasnija podela ingerencija i nadležnosti, rekao je Milikić za IST Media.

Kako će sada funkcionisati dupla administracija pokazaće vreme. U Ministarstvu zdravlja kažu da će ovim postupkom doći do smanjenja administrativnih službi ali i da niko neće zbog toga ostati bez posla jer je zabrana zapošljavanja tokom šest godina dovela i do racionalizacije kadrova, posebno u opštim i administrativnim službama.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Povređena dva učenika na osvetljenim pešakim prelazima kod škola!

Ist Media

Gimnazijalci prikupljaju novac za novogodišne paketiće namenjenih socijalno ugroženoj deci

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X