Društvo

Skroman protest Borana zbog lošeg grejanja. Opozicija traži ostavku gradske vlasti

ispred Toplifikacije JKP Toplana

Foto: Ist media

Svega stotinak Borana, među kojima je bilo i političara i aktivista nevladinog sektora, okupilo se večeras ispred Toplifikacije JKP “Toplana” kako bi izrazili protest zbog kašnjenja grejne sezone u gradu u kome je većina stanova povezana na centralno grejanje.

Prema podacima sa sajta borske Toplane, u Boru usluge centralnog grejanja koristi 11.600 domaćinstava, ali se danas okupio skroman broj nezadovoljnih, koji su na protest pozvani putem društvenih mreža.

Dirktor JKP Toplana Dragan VelickovicNezadovoljnim građanima obratio se v.d. direktora Toplane Dragan Veličković, koji se pred firmom objašnjavao sa okupljenima, a kada su odbornici opozicije, koji su razgovrali sa njim, putem megafona preneli izjavu Veličkovića da ne može da garantuje stabilno grejanje, oni su krenuli u protestnu šetnju glavnom saobraćajnicom do Skupštine Grada Bora.

Odbornik NS Dragan MArkovic pozvao na protest do gradske skupstine
Dragan Marković (NS) traži ostavke gradske vlasti i poziva na protestnu šetnju

Na protestu nije bilo incidenata niti pripadnika policije, a kada je kraj “Toplifikacije” došao buldožer, borske aktivistkinje su se popele na “kašiku” mašine, dok su okupljeni skandirali “Lopovi, lopovi” i “Ostavke, ostavke a građanima koji su protest pratili sa okolnih terasa, poručivali “Izlazite napolje”.

na bageru ispred Toplifikacije

U nekim delovima Bora danas popodne radijatori su bili mlaki i nedovoljno topli za spoljnu temperaturu koja je bila oko 7 stepeni.

Podsećamo da je gradski Štab za vanredne situacije doneo odluku o odlaganju grejne sezone do 31. oktobra uz praćenje spoljne temperature na osnovu koje bi se reagovalo, a kada je pre dva dana zbog niskih temperatura Štab naložio pokretanje kotlova, ispostavilo se da postoje kvarovi zbog kojih isporuka grejanja nije bila moguća.

To je izazvalo veliko ogorčenje Borana na društvenim mrežama, koji su, sudeći po masovnosti današnjeg protesta, odlučili da nezadovoljstvo izraze “u krugu porodice”.

Opozicija optužuje rukovodstvo Toplane i za nabavku uglja sumnjivog kvaliteta i po mnogo nepovoljnijim cenama, a to su im, kako kažu, potvrdili zaposleni u tom komunalnom preduzeću.

Odbornici opozicije su najavili da će započeti potpisivanje peticije protiv aktuelne gradske vlasti koju čini koalicija SNS i Vlaška stranke “Most”.

U Boru nije bilo ni hladnih ni toplih proba, a direktor, bivši predsednik Opštine Bor (od 2004 do 2006.), smenjen i zbog loše grejne sezone, nagovestio je da je Toplana spremna za predstojeću zimu i da na lageru ima oko 30.000 tona uglja.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

MUP pozvao građane da predlože gde pojačati kontrolu merenja brzine u saobraćaju

Ist Media

Počela izgradnja novog dečjeg vrtića – Od iduće godine bez liste čekanja za upis dece

Ist Media

KONAČNO: Bolnica u Majdanpeku dobila uređaj za sterilisanje hirurških instrumenata i opreme

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X