Škola stranih jezika “Alphabeta” lider u istočnoj Srbiji

3206 0

BOR, U tržnom centru “Kocka” u Boru, nedavno smo razgovarali sa organizatorima škola stranih jezika, škola gitare i edukativnih radionica, koje nekoliko godina pohađa veliki broj dece a sve češće i odrasle osobe željne usavršavanja.

 

Kažu da vrediš onoliko koliko stranih jezika govoriš, i Borani su to odavno shvatili.

 

Alphabeta Panorama09_resize

Čas slovenačkog

 

Za termine radionica firme ALPHABETA, u kojima predaju iskusni i školovani stručnjaci, uvek se traži mesto više.

 

“U Alphabeti predaju isključivo diplomirani i sertifikovani profesori, a posebno je zanimljivo i privlačno to što časove konverzacije obogaćuje prisustvo inostranih predavača, Melanie Ward iz Engleske i Inés Villegas iz Venecuele. Nastavu u Alphabeti trenutno drži 16 profesora a u ponudi je čak 10 jezika. Pored najpopularnijih evropskih jezika, možemo se pohvaliti i arapskim, kineskim i japanskim jezikom koji se, prema našim saznanjima, osim kod nas u Boru, drži jedino u Beogradu i Novom Sadu”, rekli su nam osnivači Alphabete Tijana i Dalibor Doberšek.   Programi koji se koriste u nastavi su inostrani i renomiranih izdavača (Oxford, Cambridge, MacMillan, itd.), a s obzirom na Zakon o autorskim pravima, Alphabeta koristi samo originalne udžbenike što znači da polaznici nemaju fotokopije.

USKORO PRVA SPECIJALIZOVANA KNJIŽARA U BORU Plan je da se uskoro u okviru Alphabete otvori prodavnica knjiga. Pored stručnih knjiga iz oblasti jezika, na policama Alphabete će se naći i ostali komercijalni naslovi. Budući da Bor nema ni jednu prodavnicu knjiga, sigurni smo da će našim sugrađanima ovo mesto biti jako zanimljivo a nadasve korisno.

 

“Svi naši kursevi su programom usaglašeni sa evropskim CEFR jezičkim standardom, i nakon položenog završnog testa polaznik dobija sertifikat škole sa jasno naznačenim nivoom kursa koji je pohađao kao i opisom kompetencija koje je stekao”, objašnjava Tijana.

 

Alphabeta organizuje i posebnu pripremu za polaganje međunarodnih ispita iz engleskog, nemačkog i španskog jezika. U ovoj firmi su primetili da veliko interesovanje vlada za dobijanje Göethe sertifikata za nemački jezik. IELTS, FCE, BEC, DELE, samo su neki od ispita za koje Alphabeta obavlja individualnu ili poluindividualnu pripremu.

 

“Osim opštih kurseva u ponudi imamo i specijalizovane kurseve iz engleskog jezika. Do sada smo imali iskustva u oblasti poslovnog engleskog jezika, turizma, medicine, metalurgije i rudarstva, a u zavisnosti od interesovanja možemo organizovati časove iz oblasti prava, marketinga, finansija itd. Ovakvo usavršavanje jezika posebno je potrebno firmama koje od zaposlenih traže da usavrše svoju poslovnu komunikaciju, ali neretko se dešava da i pojedinci dolaze na individualne časove iz navedenih oblasti”, zaključuju u Alphabeti, u kojoj se, paralelno sa nastavom nude i prevodilačke usluge za sve jezike, bilo da su u pitanju književni ili stručni tekstovi.

 

Pečat sudskog tumača obezbeđuju za engleski i slovenački jezik.

 

Engleski

Sertifikati Alphabete priznati u poslovnom svetu

 

Za decu 3-6 godina posebno je osmišljen program koji se prati na interaktivnoj tabli. Za taj uzrast je u ponudi engleski i španski jezik. Sa decom se skoro isključivo razgovara na stranom jeziku, a pesme, igre i jezički video klipovi, dodatno doprinose što prirodnijem usvajanju jezika u ovom ranom uzrastu.

 

alphabeta

 

Alphabeta ima dve učionice, a jedna od njih je takozvana digitalna učionica opremljena interaktivnom touch-screen tablom na kojoj se, preko projektora, sadržaji iz udžbenika, kao i audio i video materijali sa interneta, prikazuju direktno na času. Takođe, svaki tako vođen čas sačuvava se u pdf formatu koji se potom svakom polazniku ponaosob šalje na ličnu e-mail adresu. Materijali za slušanje se reprodukuju preko surround ozvučenja tako da svaki polaznik podjednako kvalitetno čuje jezičke vežbe.

 

 

Skolarci

 

Interaktivna tabla

Interaktivna tabla privlači pažnju najmlađih

 

Poznati borski gitarista Dalibor Doberšek, podseća da se pored stranih jezika, u Alphabeti može naučiti sviranje na akustičnoj i električnoj gitari.   “Koriste se primeri iz konkretnih kompozicija popularne rock i pop muzike što polaznicima, posebno deci, jako znači u savladavanju gradiva. Zahvaljujući ozvučenoj učionici i direktnom internet pristupu na samom času se preslušavaju odabrane muzičke deonice i teme, a i na taj način polaznici dobijaju dodatnu motivaciju za ovim instrumentom”, naglašava ovaj zaljubljenik u rock&roll.

 

Gitara za najmladje

Škola gitare – i ljubav prema rock & rollu

 

Ove godine je Alphabeta objavila svoje prvo izdanje turističke karte Bora i Borskog jezera. Budući da je ovo prva džepna verzija turističke karte Bora, pobudila je interesovanje. Prvi primerci su bili besplatni i podeljeno je preko 700 primeraka, uglavnom turistima. Komlpetan projekat je potpuno samostalno iznela Alphabeta. Opis turističkih lokacija u Boru i okolini je prezentovan na šest jezika – na srpskom, engleskom, nemačkom, francuskom, italijanskom i španskom.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X