ŠKOLA RODITELJSTVA u Boljevcu, donator ROSA

492 0
BOLJEVAC, (IST Media) U Domu zdravlja U BoljevcU otvorena je Rosa škola roditeljstva u kojoj će budući roditelji dobijati stručne savete i podršku tokom trudnoće i prvih godina odrastanja deteta.

Tim škole čine pedijatar, ginekolokog, stomatolog i patronažne sestre, koji prolaze akreditovanu obuku Gradskog zavoda za javno zdravlje, koja je u skladu sa poslednjim profesionalnim standardima u ovoj oblasti.

Škola roditeljstva u Boljevcu jedna je od ukupuno 20 koje Rosa voda otvara u partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije u okviru inicijatve pokrenute 2015. godine.

„Ponosni smo što ćemo otvaranjem ukupno 20 škola roditeljstva sistemski osnažiti postojeću mrežu škola i omogućiti ključnu podršku za roditelje preko 5.000 beba na godišnjem nivou širom Srbije. Zajedno sa Rosa vodom smo stvorili platformu koja pruža sigurnost u periodu proširenja porodice, što je preduslov za zdravo odrastanje i vaspitanje dece“, izjavila je dr Vesna Knjeginjić, pomoćnica ministra zdravlja, Sektor za javno zdravlje i programsku i zdravstvenu zaštitu.

Kroz predavanja, vežbe i radionice, budući roditelji imaju priliku da dobiju kredibilne i stručne savete o toku i fazama trudnoće, značaju dojenja, pravilnoj ishrani trudnica i beba, porođaju i nezi bebe, ali i da dobiju odgovore na sva pitanja i nedoumice.

„Škole roditeljstva su mesta gde buduće mame i tate pronalaze sigurnost u snalaženju u novim ulogama. Veliku zahvalnost za uspešnost misije škola roditeljstva dugujemo građanima, koji od 2010. godine podržavaju inicijative Rosa vode i Ministarstva zdravlja i doprinose da roditelji širom Srbiji budu spokojniji i spremniji za nove uloge“, izjavila je Nada Filipović, predstavnica Rosa vode.

Rosa škole roditeljstva nalaze se u kompletno renoviranim i opremljenim prostorijama u domovima zdravlja.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

čitulje bor

Piše - 25. March 2020. 0
RASPORED SAHRANA NA NOVOM BORSKOM GROBLJU ZA SUBOTU 27. mart 2020. Bor 10:00 Fuad Mislimoski (1957) 12:00 Dinka Golubović 13:00…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X