Društvo

Sjajna mogućnost za borske studente. Stipendija i stručna praksa u renomiranoj kompaniji

BOR, (IST Media) Studenti završnih godina osnovnih i master studija Tehničkog fakulteta u Boru, dobili su mogućnost da usavrše svoje veštine na stručnoj praksi u kompaniji Kromberg & Schubert koja će stipendirati odabrane kandidate.

Već u ovom semestru, pet odabranih studenata biće pozvani na šestomesečnu stručnu praksu u Kruševac i sklopiti ugovor o stipendiji od 100.000 dinara, a sve je realizovano ugovorom o poslovno-tehničkoj saradnji  između Tehničkog fakulteta u Boru i kompanije Kromberg & Schubert.

Ova kompanija inače primenjuje KAISEN alat kvaliteta menadžmenta koje uče studenti svih odseka na borskom fakultetu a nastavu drže profesori Odseka za menadžment.

Tehnicki fakultet u Boru
Prilka se ne propušta. Velika zainteresovanost borskih studenata za stipendiju

Ivana Bojović Ivković iz kompanije Kromberg & Schubert, napominje da je osnovna ideja saradnje sa borskim fakultetom da mladim ljudima omogući praksu do šest meseci, da prođu kroz kompaniju, i steknu konkretna znanja i veštine, a da, ukoliko bude interesovanja, dođe i do radnog angažovanja.

Dekan Tehničkog fakulteta Nada Štrbac, izrazila je zadovoljstvo što je borski fakultet prepoznat kao respektabilna ustanova iz sastava Beogradskog univerziteta i izrazila nadu da će saradnja sa kompanijom Kromberg & Schubert krenuti uzlaznom putanjom, i da će se stvoriti mogućnost zajedničkog nastupanja na tržištu.

Dr Nada Štrbac: Zadovoljstvo je što je borski fakultet prepoznat kod velikih kompanija

Student završne godine Odseka za menadžment Tehničkog fakulteta u Boru Jelena Kovačević, kaže da vidi sebe u ovoj ponudi, jer studentima pruža nove mogćnosti.

Ovo je velika prilika za borske studente koji su do sada prošli mnoge obuke iz određenih alata kvaliteta a baš to je potrebno i kompaniji iz Kruševca, kaže Boranka Jelena Kovačević.

Kromberg & Schubert  posluje na  40 lokacija u svetu, zapošljava više od 50.000 radnika, i među liderskim je kompanijama za proizvodnju električnih sistema, kablova i plastičnih komponenti za auto industriju.

Konkurs na Tehničkom fakultet u Boru otvoren je do 15. marta, i svi zainteresovani o njemu se mogu raspitati u dekanatu Tehničkog fakulteta ili putem linka u dnu teksta.

(3. Mart, 2020) KONKURS ZA OBAVLJANJE STRUČNE PRAKSE U KOMPANIJI KROMBERG & SCHUBERT SRBIJA

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

INSTAGRAM KRIVELJ. O pregovorima zbog blokade pohvalila se ministarka, ali bez reči o rešenju

Ist Media

Stranke i udruženja reagovali povodom saopštenja kompanije Srbija Ziđin Koper i blokade puta u Velikom Krivelju

Ist Media

Park u Boru najavljen kao park za kućne ljubimce. Hoće li konačno vlasnici pasa koristiti kese za skupljanje izmeta?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X