Društvo

Sindikat poziva na pregovore povodom masovnih tužbi zbog neplaćenog toplog obroka, regresa…

novac

Predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) pozvali su premijerku Srbije, ministre finansija i prosvete na pregovore povodom masovnih tužbi koje su pokrenuli prosvetni radnici zbog neplaćenog toplog obroka, regresa i rada po individualnom obrazovnom planu IOP 1 i 2.

Predstavnici Unije poručili su da njihov cilj nije da se blokiraju računi škola, niti da se advokati plaćaju državnim novcem, već da zaposleni ostvare pravičnu naknadu za svoj rad.
Pozivamo Vladu Srbije da se dogovorimo kako će isplatiti to što su dužni, da ne moramo da idemo na sud kako država ne bi morala da snosi trokove suđenja, rekao je potpredsednik USPRS Zvonimir Jović.
On je naglasio da mnogi advokati nude svoje usluge prosvetnim radnicima i besplatno jer veruju da mogu dobiti ovaj spor što radnicima dovoljno govori da su u pravu.
Član predsedništva USPRS Vladimir Adžić je istakao da sadašnja situacija može izgledati kao da sindikat spasava državu.
Mogu odgovorno da kažem da se Unija u ovom momentu više ponaša državotvorno nego ljudi na pozicijama koji bi trebali da čvaju držanu kasu, naglasio je.
Problem neplaćenih toplih obroka i regresa mogao je biti rešen na vreme, mnogo jeftinije, poručuju predstavnici Unije, dok sa sudskim troškovima problem postaje veći i skuplji.
Fonet

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Da li se sećate priče o Ivči? Posle osam meseci evo nastavka

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X