Sin Boba Marlija – JULIAN MARLEY – na zatvaranju Nišvil festivala 2020.

212 0

NIŠ, (IST Media) Sin legendarnog Boba Marlija, JULIAN MARLEYjedan od najpoznatijih i najpopularnijih predstavnika reggae muzike u svetu, nastupiće u nedelju, 16. avgusta na zatvaranju ovogodišnjeg Nišville festivala.

Julian Ricardo Marley rođen je 4. juna 1975. u Londonu. Kao jedan od sinova i naslednika rodonačelnika reggae muzike, Boba Marleya.

Zajedno sa svojom braćom Zigi Marlijem i Stefanom Marlijem uključio se u producentsku kompaniju Ghetto Youth International 1989, a mnoge njegove prve kvalitetne kompozicije nastale su u opuštenoj atmosferi porodičnog studija The Lions Den u Majamiju (Florida – USA).

Nakon višegodišnjeg rada u studiju, Julian izdaje svoj prvi solo album Lion in the Morning 1996. godine i kreće na svetsku turneju. Nakon toga sledi turneja sa bratom Damianom na Lollapalooza festivalu 1997. Njegov drugi album A Time and Place izlazi 2003. godine, a 2008. je jamajkanska vlada pozvala Juliana Marley-a i njegov Uprising Band da predstavljaju Jamajku i nastupe na Olimpijadi u Kini.

Njegov treći album Awake (izdat 2009.) je nominovan za prestižnu Gremi nagradu u kategoriji najboljeg reggae albuma.

Julian Marley i njegova braća su oficijalno postali suvlasnici Ghetto Youths International Inc. 2002. godine, zbog autorskih prava i nerazumnih provizija velikih izdavačkih kompanija. Ova izdavačka kuća je dozvolila braći Marley da zajedno kreiraju svoje solo projekte i zajedničku muziku u mnogo zdravijoj atmosferi u odnosu na prethodne uslove.

Trenutno je aktuelan četvrti album Julana Marleya pod nazivom As I Am koji je izdat 25. januara prošle godine i koji je dobio nominaciju za Gremi nagradu u kategoriji najboljih reggae albuma. Album su producirali zajedno Demian, Stephen i Julian Marley.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Fejsbuk slavi 10. rođendan

Piše - 4. February 2014. 0
Najpopularnija društvena mreža danas obeležava deset godina postojanja, sa više od 1,2 milijarde korisnika širom sveta. Fejsbuk je 4. februara…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X