Sin Boba Marlija – JULIAN MARLEY – na zatvaranju Nišvil festivala 2020.

309 0

NIŠ, (IST Media) Sin legendarnog Boba Marlija, JULIAN MARLEYjedan od najpoznatijih i najpopularnijih predstavnika reggae muzike u svetu, nastupiće u nedelju, 16. avgusta na zatvaranju ovogodišnjeg Nišville festivala.

Julian Ricardo Marley rođen je 4. juna 1975. u Londonu. Kao jedan od sinova i naslednika rodonačelnika reggae muzike, Boba Marleya.

Zajedno sa svojom braćom Zigi Marlijem i Stefanom Marlijem uključio se u producentsku kompaniju Ghetto Youth International 1989, a mnoge njegove prve kvalitetne kompozicije nastale su u opuštenoj atmosferi porodičnog studija The Lions Den u Majamiju (Florida – USA).

Nakon višegodišnjeg rada u studiju, Julian izdaje svoj prvi solo album Lion in the Morning 1996. godine i kreće na svetsku turneju. Nakon toga sledi turneja sa bratom Damianom na Lollapalooza festivalu 1997. Njegov drugi album A Time and Place izlazi 2003. godine, a 2008. je jamajkanska vlada pozvala Juliana Marley-a i njegov Uprising Band da predstavljaju Jamajku i nastupe na Olimpijadi u Kini.

Njegov treći album Awake (izdat 2009.) je nominovan za prestižnu Gremi nagradu u kategoriji najboljeg reggae albuma.

Julian Marley i njegova braća su oficijalno postali suvlasnici Ghetto Youths International Inc. 2002. godine, zbog autorskih prava i nerazumnih provizija velikih izdavačkih kompanija. Ova izdavačka kuća je dozvolila braći Marley da zajedno kreiraju svoje solo projekte i zajedničku muziku u mnogo zdravijoj atmosferi u odnosu na prethodne uslove.

Trenutno je aktuelan četvrti album Julana Marleya pod nazivom As I Am koji je izdat 25. januara prošle godine i koji je dobio nominaciju za Gremi nagradu u kategoriji najboljih reggae albuma. Album su producirali zajedno Demian, Stephen i Julian Marley.

https://www.youtube.com/watch?v=pgqa9siWaOk

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X