[VIDEO] Simuliran požar u u Srbija Ziđin Majning i evakuacija povređenih, pod motom – NULTI RIZIK

196 0
Vatrogasci spasioci DSC02918

 Foto: Ist media

U sklopu dugogodišnje saradnje kompanije Srbija Ziđin Majning (SZM) sa Sektorom za vanredne situacije – Vatrogasno – spasilačkom jedinicom Bor, danas je održana javno pokazna vatrogasna vežbu gašenja požara i evakuacije povređenih lica iz pogona Flotacije.

Cilj vežbe, kojoj je prisustvovao veliki broj zaposlenih iz svih sektora, bio je podizanje bezbednosti na viši nivo.

Vatrogasci spasioci DSC02918

Ivan Janković, komandant Vatrogasno spasilačkog bataljona Bor, ispričao je da je, radi poboljšanja bezbednosti, u javno – pokaznoj vežbi simuliran požar i pucanje džaka sa opasnom materijom ksantat. Vatrogasci su reagovali i gasili pošar, ali i evakuisali povređena lica sa visina i teško pristupačnih delova pogona.

Ivan Jankovic vatrogasac
Ivan Janković: Bezbednost u ovom rudniku je na izuzetno visokom nivou i kompanija u to ulaže mnogo

Prema njegovim rečima, vežba je protekla izuzetno dobro, a u njoj su, osim vatrogasaca spasilaca, učestvovali i zaposleni u flotaciji SZM, koji su spasavali povređenog radnika.

Ovo nije prva vežba koju smo organizovali u ovoj kompaniji, a poučeni tim prethodnim iskustvom a i ovom vežbom sada, sigurni smo da će i svi radnici Ziđina a i naši vatrogasci reagovati brže i bolje u svim vanrednim situacijama a posebno u slučaju požara, rekao je Janković.

Stanje bezbednosti u Zijin Mining uporedio je sa drugim kompanijama, i naglasio da je bezbednost u ovom rudniku na izuzetno visokom nivou, da kompanija ulaže mnogo, i da radnici angažovani na ovim poslovima rade to kako treba.

Ovo i nama ide u prilog, jer od kada je otvoren ovaj pogon nismo imali ni jednu intervenciju, naglasio je Janković.

Igor Zlatković iz sektora  za zdravlje, bezbednost i zaštitu životne sredine u SZM, podvukao je da su visoki standardi bezbednosti na radu i održivog upravljanja životnom sredinom strateški ciljevi te kompanije.

Igor Zlatkovic
Igor Zlatkovic: Postavili smo visoke standarde kako bismo dostigli takozvani NULTI RIZIK i zaštitili zaposlene

Postavili smo visoke standarde u ovim oblastima kako bismo dostigli takozvani nulti rizik u radnim procesima i zaštitili zaposlene, podizvođače i treća lica, ali i opremu u pogonima. Uz poštovanje propisanih bezbednosnih procedura utemeljenih na dobroj svetskoj praksi, kao i uz striktno pridržavanje domaćih propisa, bezbednost i zaštitu na radu smo podigli na visok nivo, istakao je Zlatković.

Javno pokaznoj vežbi je prisustvovao veliki broj zaposlenih iz svih sektora.

SZM vezba simulacija pozara DSC02992

Zamenik supervizora za kontrolu kvaliteta i merenja u Tehničkom sektoru SZM Đorđe Blagojević, sledi parolu da je ovo prvi zeleni rudnik u Srbiji, ali da je bezbednost na visokom nivou.

Djordje Blagojevic

Vežbe koje se održavaju u kompaniji puno znače, i želeo bih da se zahvalim kolegema iz svih sektora koji su prisustvovali, kao i pripadnicima borskog Vatrogasno – spasilačkog bataljona rekao je Đorđe Blagojević,

Pripadnici Vatrogasne jedinice održali su potom i kratku obuku o pravilnoj upotrebi aparata za gašenje požara i hidranata, ali i evakuacije.

SZM koriscenje PPA DSC03044

U SZM i Sektoru za vanredne situacije naglašavaju da će se, rade bezbednosti, ovakve simulacije održavati i nadalje.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X