Šimon Cubota nabolji pesnik 56. Festivala kulture mladih

543 0

KNJAŽEVAC, (Autor, Ljiljana Pavlović) Festival kulture mladih Srbije, 56. po redu, završen je nastupom najboljih mladih pesnika Srbije i uručenjem ”Timočke lire”, priznanja koje već 24 godine najboljem pesniku dodeljujuju Drugi program Radio Beograda i FKMS. Ove godine laureat je devetnaestogodišnji Šimon Cubota iz Beograda.

Nagrada „Timočka lira“, koju svake godine najboljem mladom pesniku dodeljuju Radio Beograd 2,  i Festival kulture mladih Srbije ove godine je otišla u ruke pesnika Šimona Cubote  iz Beograda za pesmu ”Vodič za reku”.

Druga nagrada pripala je Izabeli Čeperković Diaz iz Beograda, dok su treću podelili Miloš Petrović iz Donjeg Milanovca i Knjaževčanka Željka Aleksić.

“Poezija nagrađenih izdvojila se zrelošću modernog poetskog izraza i blagim ironičnim porukama, ali je, zapravo, pravi pobednik poezija”, ocenio je predsednik žirija Obren Ristić.

Na ovogodišnjem konkursu učestvovalo je 60 autora iz cele Srbije, što najbolje govori o interesovanju mladih za poeziju, smatra Radoman Kanjevac, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2.

Na platou ispred Doma kulture svoju poeziju kazivalo je trinaestoro finalista, a na sceni im se, poslednje festivalske večeri pridružio i profesor gitare Mladen Milojković.

(knjazevacinfo.rs)

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X