Šimon Cubota nabolji pesnik 56. Festivala kulture mladih

595 0

KNJAŽEVAC, (Autor, Ljiljana Pavlović) Festival kulture mladih Srbije, 56. po redu, završen je nastupom najboljih mladih pesnika Srbije i uručenjem ”Timočke lire”, priznanja koje već 24 godine najboljem pesniku dodeljujuju Drugi program Radio Beograda i FKMS. Ove godine laureat je devetnaestogodišnji Šimon Cubota iz Beograda.

Nagrada „Timočka lira“, koju svake godine najboljem mladom pesniku dodeljuju Radio Beograd 2,  i Festival kulture mladih Srbije ove godine je otišla u ruke pesnika Šimona Cubote  iz Beograda za pesmu ”Vodič za reku”.

Druga nagrada pripala je Izabeli Čeperković Diaz iz Beograda, dok su treću podelili Miloš Petrović iz Donjeg Milanovca i Knjaževčanka Željka Aleksić.

“Poezija nagrađenih izdvojila se zrelošću modernog poetskog izraza i blagim ironičnim porukama, ali je, zapravo, pravi pobednik poezija”, ocenio je predsednik žirija Obren Ristić.

Na ovogodišnjem konkursu učestvovalo je 60 autora iz cele Srbije, što najbolje govori o interesovanju mladih za poeziju, smatra Radoman Kanjevac, glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2.

Na platou ispred Doma kulture svoju poeziju kazivalo je trinaestoro finalista, a na sceni im se, poslednje festivalske večeri pridružio i profesor gitare Mladen Milojković.

(knjazevacinfo.rs)

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X