Šest američkih rok bendova u junu na Border Rock festivalu u Kladovu

700 0

KLADOVO, (IST Media) Udruženje građana „Metronom“ i opština Kladovo od 15. do 18. juna organizuju četvorodnevni rock and roll festival i festival popularne kulture pod nazivom Border Rock, na kome će nastupiti po šest američkih i srpskih bendova, objavljeno je na zvaničnom sajtu opštine.

 

U tom periodu organizovaće se strip, origami i likovne radionice u popodnevnim terminima u klubu „Fusion“ u Domu omladine, popodnevni koktel matine u duhu 50-tih i 60-tih godina u kafe baru „Don Pepe“ u  gradskoj čaršiji, likovna izložba koju će postaviti 4 akademska slikara u Domu kulture Kladovo, celodnevni DJ program na gradskoj plaži i koncertni program u bašti restorana „Jezero“.

 

 

„Koncertni program će obuhvatiti nastupe šest američkih i isto toliko domaćih bendova i to će biti jedinstvena prilika da ljudi iz mesta koja su udaljenija od prestonice vide ovakvu postavku, jer pojedini bendovi nikada nisu nastupali ni na Balkanu, a većina od njih će svoje nastupe imati samo u Kladovu i Beogradu. Takođe, neki od ovih bendova traju preko 20 godina i predstavljaju koncertne poslastice alternativnog rokenrola svuda u svetu“, saopštio je organizator

 

Po danima, program stranih izvođača izgleda ovako:

 

– četvrtak, 15. jun: Slim Cessnas Auto Club (Denver) i Scott H. Biram (Austin)
– petak, 16. jun: Death Valley Girls (Los Angeles) i The Shivas (Portland)
– subota, 17. jun: James Leg (Chattanooga)
– nedelja, 18. jun: Legendary Shack Shakers (Murray)

 

Njima će društvo na sceni praviti domaći sastavi, koji, uslovno rečeno, dolaze iz dva miljea: predstavnici provincijske Srbije, poput Good Ol Bastards iz Knjaževca ili Blues Rezervata iz Kruševca; proverene zvezde domaće scene: Električni orgazam, koji će svirati u subotu i Zemlja gruva, čiji nastup možete videti u nedelju.

 

Ovo nije konačan spisak domaćih izvođača, jer se neke stvari još uvek čuvaju u tajnosti…

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X