Serbia Zijin Mining raspisala konkurs. Traže inženjere, rukovaoce mehanizacijom i radnike za još nekoliko pozicija

373 0
Zijin Mining

 

Kompanija Serbia Zijin Mining, koja upravlja rudnikom bakra Čukaru Peki, raspisala je konkurs za prijem više radnika različitih kvalifikacija, a najviše potrebe iskazano je za rudarskim inženjerima i rudarskim tehničarima za podzemnu eksploataciju, inženjerima i tehničarima za bezbednost i zdravlje na radu, električarima i operaterima mašinskog održavanja.

U bliskoj budućnosti, očekujemo i prijem novih vozača kamiona i rukovalaca građevinskom mehanizacijom, rekli su za Ist media u ovoj kompaniji.

Osim tipično rudarskih i srodnih pozicija, kompanija trenutno ima otvorene konkurse za pozicije ESG saradnika (saradnik za poslove zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i savesnog korporativnog upravljanja), za koju je potrebno stečeno visoko obrazovanje i poželjno prethodno radno iskustvo u ovoj oblasti.

Kompanija u ovom trenutku ima i otvorene konkurse za pozicije saradnika za CSR (korporativnu društvenu odgovornost), kao i saradnika za logistiku i prodaju.

Prema dobijenim informacijama, nakon dolaska Zijin Mining-a, početkom 2019. godine, kompanija je zaposlila oko 800 novih radnika. Trenutno ih je zaposleno preko 900, ali u kompaniji očekuju da će do kraja ove godine taj broj premašiti hiljadu.

Tehnički fakultet u Zijin Mining
Studenti borskog Tehničkog fakulteta u poseti rudniku Čukaru Peki

Zijin Mining u julu očekuje početak angažovanja osmoro maturanata Tehničke škole u Boru koji su ove godine završili smer rudarski tehničar za pripremu mineralnih sirovina, i koji će biti na stručnoj praksi.

O potencijalnoj saradnji, Zijin Mining razgovara i sa rukovodstvom Tehničkog fakulteta u Boru, u kome postoje smerovi za potrebe rudarstva, ali i sa rukovodsvom Mašinsko-elektrotehničke škole.

Svi zainteresovani svoj CV mogu poslati na email adresu [email protected] ili prijavu ostaviti na ulazu u kompaniju u ulici Suvaja 185 a.

Oglas je objavljen i na sajtu Infostud.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X