Sednica SO Knjaževac: Sve je manje ljudi, hitno o populacionoj politici

410 0

KNJAŽEVAC, (tekst i foto: Saša Todorović) Očekivalo se da će dvadeset tačaka dnevnog reda 34. sednice Skupštine opštine Knjaževac doneti žučnu raspravu i već viđene okršaje na relaciji vlast – opozicija. Da li je predivan junski dan prosto mamio knjaževačke “predstavnike naroda” da što pre izađu na otvoren prostor, ili je šum fontane na novom platou donosio nirvanu u Dom kulture, ostaće misterija.

 

Resize of odbornici SO Knjazevac

 

Mala sala knjaževačkog “hrama kulture” nije uobičajeno mesto za održavanje skupštinskih zasedanja, što može biti još jedan razlog pospanosti odbornika. Izveštaji o realizaciji poslovanja za 2014. godinu: JP “Direkcije za razvoj, urbanizam i izgradnju”, JKP “Standard”, JKP “Toplane”, Turističke organizacije opštine Knjaževac, Zavičajnog muzeja Knjaževac, Agencije za razvoj opštine Knjaževac, Opštinske uprave i Opštinskog javnog pravobranilaštva očigledno nisu bili zanimljivi za diskusiju i predloge opozicione SNS i SPS-PUPS. Po već ustaljenom automatizmu, vladajuća većina (ex URS, DS, DSS. LDP. JS) izglasala je sve tačke dnevnog reda.

 

Neoubičajenu monotonu atmosferu, na trenutak je “zatalasao” odbornik dr Zvonko Aleksić (SPS), koji je, u okviru diskusije o planu odbrane od poplava, izrazio nevericu i bojazan da većina nije ni pročitala materijal. te da je očigledno krajnji cilj uzeti dnevnicu, što nije dobro.

 

Aleksić
Zvonko Aleksić (SPS)

“Ovde niko nikog ne čuje, informacije ne dođu ni do srednjeg uha, a kamoli do mozga. Neće imati ko “ni sijalicu da ugasi”, a zovemo se “grad mladih” – zaključio je Aleksić.

 

Njegov kolega iz vladajuće strukture, Vojkan Stanković (DSS), osvrnuo se na izveštaj o radu Fondacije za povećanje nataliteta, upozorivši još jednom da je situacija u ovom regionu alarmantna, te da pod hitno treba formirati stručni tim, ne deliti se na opoziciju i poziciju, nego učiniti nešto dok još nije kasno. Dok ne nestane i ovaj kraj i ljudi u njemu.

 

Data je saglasnost na upotrebu imena opštine Knjaževac, novom elektronskom glasilu, koje će poneti ime nekadašanjeg privatizovanog, i na kraju ugašenog radija (2010). Vladana Stojadinović je ponovo imenovana za direktora Narodne biblioteke “Njegoš”, a zadnja tačka dnevnog reda donela je razrešenje dosadašnjeg člana Opštinskog veća, Dragana Petrovića (JS) i izbor Dejana Dinića (DSS), iz sela Kaličina, za novog člana “opštinske vlade”.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X