Sednica SO Bor počela sa zakašnjenjem i u senci štrajka zaposlenih u opštinskoj upravi

347 0

 

9:45 Peta sednica Skupštine opštine Bor, počela je danas sa 45 minuta zakašnjenja, i u znaku je štrajka radnika opštinske uprave čije su zarade smanjene, pa će, recimo, nekvalifikovani radnici ubuduće primati platu ispod republičkog minimalca, dok su plate radnika sa srednjom stručnom spremom smanjene za oko 7.000 dinara i iznosiće oko 24.000.

 

 

opsstinsko veche so bor 2014  20140514_091655

 

Zbog štrajka, na sednici SO administrativne poslove obavljaju načelnici, a saznali smo da su oni bili zaduženi i za dostavljanje skupštinskog materijala.

 

Osim toga, novinarima je teško da prate zasedanje, jer nisu dobili skupštinski materijal, kako je to inače ranije činjeno putem elektronske pošte.

 

balasseich
Predrag Balašević

10:15 Odbornik Vlaške narodne stranke (VNS) Predrag Balašević je na početku reklamirao poslovnik, jer niko nije informisao zašto je sednica kasnila, i izneo kritike što je diskusija za bitne teme ograničena. „To je nedopustivo. Odbornike su izabrali građani Bora, i ovo je jedino mesto gde može da se čuje njihov glas“, rekao je Balašević.

 

 

 

Predsednik SO Bor Dušan Marković je obrazložio da je diskusija skraćena zbog dugih i neprimerenih govora pojedinih odbornika.

 

Inače, o izveštajima o radu svih javnih preduzeća i ustanova, odbornci će moći da diskutuju samo pet minuta.

 

Odbornici su raspravljali o ostavkama na mesto članova Opštinskog veća, Negovana Aksića, Ljubiše Miljkovića, Olivere Jašarević i Zlatke Stojanović, i očekuju se predlozi novih članova tog tela.

 

10:20 Odbornik SNS Blagoje Spaskovski zatražio je pauzu, kako bi se skupštinska većina konsultovala o zamerkama opozicije na ograničavanje vremena za diskusiju. U toku je pauza.

 

10:35 Predsednik opštine Živorad Petrović povukao predloge za nove članove Opštinskog veća

 

U toku rasprava o završnom računu budžeta za 2013. godinu.

 

10:37 Odbornik Srđan Marjanović: U 2013 izuzetno loše potrošeno 13 miliona tekuće budžetske rezerve. Zamera trošenje opštinskog novca za vatromet povodom Dana rudara.

 

11:04 Predsednik opštine Živorad Petrović pročitao odbornicima naredbu kojom se nalaže opštinskoj upravi da obračun i isplatu zarada zaposlenima vrši u skladu za zakonskim propisima.

 

11:08 Odbornik Balašević smatra da Bor neće tako brzo dobiti status grada, kako bi to uticalo na povećanje zarada koje su nedavno drastično smanjene.

 

11:55 Odbornik Blagoje Spaskovski predlaže da se SO prekine sve dok opštinske službe čiji radnici štrajkuju ne počnu da funkcionišu i šalteri se ne otvore. Traži minimum rada od 30 posto. Predsednik SO Bor odredio pauzu.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X