Sednica Opštinskog veća: Niža cena grejanja, uređenje pijačnih tezgi, besplatna užina socijalno ugroženim đacima

363 0

NEGOTIN (IST Media) Članovi opštinskog veća opštine Negotin usvojili su na 48. sednici treći predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku Nadzornog odbora Javnog komunalnog preduzeća „Badnjevo“ Negotin o utvrđivanju cenovnika grejanja po kome će varijabilni deo cene za stambeni prostor biti manji za 29 %, 4,62 din po kilovat-satu, a fiksni deo cene biti niži za 4 procenta i iznoće 24,20 din/m2, dok će za poslovni prostor varijabilni deo cene iznositi 5,78 din/kwh i biti niži za 55%, a fiksni deo 30,25 din/m2, što je za 25 procenata manje u odnosu na prošlogodišnju cenu.

 

opsinsko vece negotin

 

Na sednici su odobrena sredstva JKP „Badnjevo“ u iznosu od 3.978.000 dinara za kupovinu 130 metalnih kontejnera, kao i sredstva za izmirivanje obaveza na sređivanju daljinskog sistema grejanja prema preduzeću „Topling grejanje“ d.o.o. Beograd u iznosu od 3.343.000 dinara.

 

Usvojen je zahtev Negotinskog komunalnog preduzeća i doneto Rešenje o izdvajanju sredstava iz budžeta opštine Negotin u iznosu od 8.748.000 dinara za nabavku 270 pijačnih tezgi bez krova.

 

Takođe je usvojena i Odluka o davanju saglasnosti na odluku JP za građevinsko zemljište Negotin da bude jemac JKP „Badnjevo“ prilikom odobrenja kredita na iznos od 5 miliona dinara minusa po tekućem računu.

 

Na jučerašnjoj sednici data je saglasnost za besplatne užine za učenike osnovnih škola iz socijalno ugroženih porodica Centru za socijani rad Negotin. Na ovaj način obezbediće se užina za 210 osnovaca čiji su roditelji lošeg materijalnog stanja.

 

Članovi opštinskog veća dali su saglasnost na Rešenje o rasporedu radnog vremena u Opštinskoj upravi opštine Negotin. Po ovom rešenju radno vreme službenika Opštinske uprave, radi efikasnijeg rada sa strankama, biće od 7:30 do 15:30 i primenjivaće se od 2. novembra 2015 godine.

 

Opštinsko veće usvojilo je i predlog Rešenja o razrešenju v.d. direktora Turističke organizacije opštine Negotin i predlog Rešenja o imenovanju Dušana Petrovića, dosadašnjeg v.d. direktora na mesto direktora.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X