Sednica Grada Bora nastavljena bez opozicije

631 0

BOR, (IST Media) Sednica grada Bora nastavljena je danas nakon kraće pauze, pošto odbornik Dveri Saša Stanković nije želeo da napusti skupštinsku govornicu tražreći objašnjenje zbog čega je udaljen sa skupa “Budućnost Srbije” na kojem je govorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Današnjoj sednici ne prisustvuju odbornici opozicije, a nakon pauze, nije se vratio ni odbornik Dveri.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić, rekao je da je reakcija odbornika Dveri bila “farsa, kao što su farsa i dvodnevna dešavanja u Beogradu i RTS-u”.

“U Boru je bio cilj da se napravi incident i da neko glumi žrtvu”, rekao je Milikić.

On je kazao da u Boru niko ne sprečava mirne proteste 1 od 5 miliona, i da su svima otvorena vrata gradonačelnika, bio vlast ili opozicija.

Na dnevnom redu današnjeg skupštinskog zasedanja su predlozi odluka o priznanjima grada Bora, o javnim raspravama i zborovima građana, predlog odluke o osnivanju Saveta za međunacionalne odnose i obrazovanju Korisničkog saveta javnih službi, predlog odluke o obrazovanju Saveta za mlade grada Bora i obrazovanju Komisije za rodnu ravnopravnost.

Odbornici treba da prihvate predlog za promenu Poslovnika Skupštine grada Bora, i podrže predlog za obezbeđenje sredstava i davanje jemstva za plaćanje energenata za grejnu sezonu 2017/2018 i deo obaveza za 2018/2019 godinu Javnog komunalnog preduzeća „Toplana“ Bor.

Na sednici će biti razrešeni i izabrani direktori JKP ”Vodovod”, ’’3. oktobar’’ Bor i Javnog preduzeća za stambene usluge ”Bor”.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X