Sednica SO Bor: Povećan porez, smenjen direktor Doma zdravlja i usvojen rebalans budžeta za 2015. godinu

322 0

BOR (IST Media, Ivana Milovanović) Odbornici SO Bor usvojili su na današnjoj sednici drugi rebalans budžeta za 2015. godinu. Ovim rebalansom predviđena je preraspodela sredstava za plate, umanjenje subvencija za javna preduzeća “Vodovod” i “Toplana”, kao i raspored budžetskog suficita. Planirani budžet za ovu godinu uvećan je rebalansom za 2 odsto, a najveći rashod od 27 odsto, zabeležen je za zarade zaposlenih u javnom sektoru.

 

WP_20151127_09_26_46_ProNa osnovu zajedničkog predloga odbornika vlasti i opozicije deo sredstava namenjenih finansiranju Turističke organizacije Bor, odnosno njihovoj fejzbuk strani, preusmeren na socijalnu pomoć najugroženijem stanovništvu.

 

Odbornici su izglasali odluku kojojm se porez na stanove u 2016. godini uvećava za jedan do 16 odsto,u zavisnosti od zone u kojoj se stan nalazi. Na stambene kuće, porez je u prve tri zone povećan za jedan do dva procenata, dok u četvrtoj zoni to uvećanje iznosi 22-23%.

 

Razlike u povećanju poreza po zonama, načelnica odeljenja poreske administracije, Milena Strojić, objasnila je dosadašnjim nesrazmerno nižim cena u IV zoni, kojoj pripadaju sela u Opštini Bor, kao i vikend naselja. Primera radi, ukoliko je neko do sada za porez na kuću u IV zoni izdvajao 1550 dinara, u 2016. godini, porez na ovu nepokretnost iznosiće 1900 dinara.

 

Na sednici je smenjen dosadašnji direktor Doma zdravlja, dr Miroslav Karabašević, kome je zamerena slaba komunikacija sa opštinskim vlastima i direktorom borske bolnice, a za vd direktora ove ustanove izabrana je dr Zlata Marković, koja se svojevremeno, nakon sukoba sa sadašnjim gradonačelnikom Zaječara Sašom Mirkovićem, povukla iz političkog života.

 

Šef odborničke grupe SNS, Blagoje Spaskovski, zatražio je više argumenata za smenu Karabaševića, ocenivši da to što nema dobru komunikaciju sa borskom bolnicom ne znači da se u bolnici radi dobro, iznevši kontra argumente u korist Karabaševića. Ipak, i on je podigao ruku za smenu Karabaševića. Spaskovski je podržao odbornika Srđana Marjanovića, koji je primetio da nije u redu raspravljati o nečijoj smeni a ne dozvoliti da taj o kome se raspravlja ne bude prisutan na sednici kako bi izneo svoje argumente.

 

Vršiocima dužnosti direktora u javnim preduzećima za stambene usluge “Bor” i “ZOO vrt” produžen je status.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X