KulturaTema danaНекатегоризовано

Sedmi “Zoranov brk” za glumca iz Hrvatske

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Pozorišni festival “Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru nastavljen je sinoć komadom Zoltana Egeršija “Nećeš razbojniče” kazališta iz Virovitice i gradskog kazališta “Joza Ivakić” iz Vinkovaca u režiji Dražena Ferenčine. U ravnopravnoj igri tri glumca “Zoranov brk” otišao je u ruke Vladimira Andrića.

 

“Nagrada me zatekla, nisam joj se nadao niti sam je očekivao. Nagradu doživaljavam kao zajedniču jer jedan bez drugoga ne postojimo. Ovo je pratnerska igra I bez njih ne bi bilo to što smo danas igrali. Publika je predivna. Uživamo stvarno ovdje. Moram da kažem da smo još kao studenti gledali i Ibija I Radovana i te predstave znamo napamet. On je mladim ljudima vječna inspiracija. Dobit Zoranov brk u tridesetoj godini, ja sam stvarno presretan i hvala žiriju i publici i upravi pozorišta i festivala.“ rekao je Vladimir Andrić prilikom primanja nagrade.

 

Ovaj pozorišni komad ostvaren je u saradnji Kazališta Virovitica i Gradskog kazališta “Joza Ivakić” iz Vinkovaca. Ovo je inače četvrto gostovanje pozorišta iz Virovitice na Danima. Sva tri prethodna komada, Kveč 2012., Mačka na vrućem limenom krovu 2013. i Ćup 2014., bila su odlično primljena o čemu svedoči i nagrada publike za najbolju predstavu na festivalu prošle godine.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Poznata još dva imena koja će nastupiti na ovogodišnjem Nišvilu. Sjajna Dženi Mekferson i jazz trubač Teo Kroker

Ist Media

Otvorena izložba učeničkih radova sa grafičke radionice “Bor danas”. Evo imena nagrađenih

Miloš Marković

Obeleženo 120 GODINA OD ROĐENJA ĐORĐA ANDREJEVIĆA KUNA. Postavljena info tabla u ulici koja je po njemu dobila naziv

Miloš Marković

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X