Sedmi “Zoranov brk” za glumca iz Hrvatske

334 0

ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Pozorišni festival “Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru nastavljen je sinoć komadom Zoltana Egeršija “Nećeš razbojniče” kazališta iz Virovitice i gradskog kazališta “Joza Ivakić” iz Vinkovaca u režiji Dražena Ferenčine. U ravnopravnoj igri tri glumca “Zoranov brk” otišao je u ruke Vladimira Andrića.

 

“Nagrada me zatekla, nisam joj se nadao niti sam je očekivao. Nagradu doživaljavam kao zajedniču jer jedan bez drugoga ne postojimo. Ovo je pratnerska igra I bez njih ne bi bilo to što smo danas igrali. Publika je predivna. Uživamo stvarno ovdje. Moram da kažem da smo još kao studenti gledali i Ibija I Radovana i te predstave znamo napamet. On je mladim ljudima vječna inspiracija. Dobit Zoranov brk u tridesetoj godini, ja sam stvarno presretan i hvala žiriju i publici i upravi pozorišta i festivala.“ rekao je Vladimir Andrić prilikom primanja nagrade.

 

Ovaj pozorišni komad ostvaren je u saradnji Kazališta Virovitica i Gradskog kazališta “Joza Ivakić” iz Vinkovaca. Ovo je inače četvrto gostovanje pozorišta iz Virovitice na Danima. Sva tri prethodna komada, Kveč 2012., Mačka na vrućem limenom krovu 2013. i Ćup 2014., bila su odlično primljena o čemu svedoči i nagrada publike za najbolju predstavu na festivalu prošle godine.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X