SBPOK steže obruč u aferi ZLATO. Ko je znao za krađu a prećutao?

2412 0
BOR, (IST Media) Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) MUP-a Srbije, nastavila je istragu o krađi zlatnog praha iz pogona “Zlatare” RTB-a Bor, jer postoje indicije da je ova kompanija poslednjih godina oštećena za više miliona evra.

Kako saznaje IST Media, pripadnici SBPOK-a danas ponovo “češljaju” pogone zlatare ne bi li do detalja utvrdili sistem kojim je zlato iznošeno, i da li su nedavno uhapšene osobe imale i druge saučesnike iz RTB u nesvakidašnjoj dugogodišnjoj pljački koja je mnogim anonimnim Boranima donelo veliko bogatstvo u nekretninama.

Ispituje se i da li su neke zlatare u Boru otkupljivale zlatni prah koji sadrži više od 90 odsto zlata.

RTB je inače zvanično izrazio punu spremnost za saradnju u istrazi kako bi se utvrdilo da li je proizvodnja zlata “štelovana” od nekih odgovornih u samoj kompaniji, tim pre jer su neki nadležni u Topionici bakra u čijem sastavu posluje „Zlatara“ dobijali upozorenja o sumnjivoj proizvodnji zlata u određenim smenama, ali da nisu reagovali.

Podsećamo da su polovinom maja uhapšeni zaposleni u “Zlatari” I. S. (42), Z. P. (41), G. P. (43) i D. M. (44), kao i S. S. (41), koji je nekada radio o tom pogonu.

Privedeni su stražari D. M. (43) i Z. I. (48), koji su bili angažovani na obezbeđenju tog pogona.

Prilikom pretresa, kod njih je pronađeno 135.765 evra, 3.897 dolara i 98.000 dinara, i oko kilogram zlatnog nakita.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X