SBPOK steže obruč u aferi ZLATO. Ko je znao za krađu a prećutao?

2117 0
BOR, (IST Media) Služba za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) MUP-a Srbije, nastavila je istragu o krađi zlatnog praha iz pogona “Zlatare” RTB-a Bor, jer postoje indicije da je ova kompanija poslednjih godina oštećena za više miliona evra.

Kako saznaje IST Media, pripadnici SBPOK-a danas ponovo “češljaju” pogone zlatare ne bi li do detalja utvrdili sistem kojim je zlato iznošeno, i da li su nedavno uhapšene osobe imale i druge saučesnike iz RTB u nesvakidašnjoj dugogodišnjoj pljački koja je mnogim anonimnim Boranima donelo veliko bogatstvo u nekretninama.

Ispituje se i da li su neke zlatare u Boru otkupljivale zlatni prah koji sadrži više od 90 odsto zlata.

RTB je inače zvanično izrazio punu spremnost za saradnju u istrazi kako bi se utvrdilo da li je proizvodnja zlata “štelovana” od nekih odgovornih u samoj kompaniji, tim pre jer su neki nadležni u Topionici bakra u čijem sastavu posluje “Zlatara” dobijali upozorenja o sumnjivoj proizvodnji zlata u određenim smenama, ali da nisu reagovali.

Podsećamo da su polovinom maja uhapšeni zaposleni u “Zlatari” I. S. (42), Z. P. (41), G. P. (43) i D. M. (44), kao i S. S. (41), koji je nekada radio o tom pogonu.

Privedeni su stražari D. M. (43) i Z. I. (48), koji su bili angažovani na obezbeđenju tog pogona.

Prilikom pretresa, kod njih je pronađeno 135.765 evra, 3.897 dolara i 98.000 dinara, i oko kilogram zlatnog nakita.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Nišville

Slične vesti

Napiši komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su obeležena sa *

X