Savez za Srbiju KAMPANJU BOJKOTA IZBORA započeo iz Bora

380 0
zeljko veselinovic SZS
BOR, (IST Media, foto: SZS)  – Predsednik Udruženih sindikata Sloga i jedan od lidera Saveza za Srbiju Željko Veselinović, kampanju bojkota predstojećih izbora započeo je danas u regionu istočne Srbije, u Boru.

U razgovoru sa gradjanima Bora on je istakao da se bojkotom traže fer i pošteni izbori u kojima bi svi glasači bez pritiska i ucena birali političke opcije koje bi državu izvukle iz ekonomskog ambisa, a gradjane iz socijalne bede u kojoj se danas nalaze, saopšteno je iz Saveza za Srbiju.

Kako je navedeno, u razgovoru sa gradjanima Bora, ukazano je da su pored nedostatka radnih mesta, malih zarada, nepotizma, partokratije i odlaska mladih, veoma zabrinuti zagadjenjem vazduha iz Rudarsko – topioničarskog basena Bor, kojeg je od države preuzela kineska kompanija.

Veselinović je rekao da je to jedan od ključnih problema sadašnje vlasti i njene kontinuirane netrasparentnosti u radu, jer javnost mora da bude upoznata sa deteljima svih ugovora sa stranim investitorima, posebno u delu koji se odnosi na
očuvanje ekologije i zdravlja stanovništva.

Gradjani Bora svoje zarade treba da troše na egzistenciju i poboljšanje uslova života i školovanja dece, a ne na lečenje kancerogenih bolesti koje neminovno slede ukoliko se zagadjenje ne zaustavi, rekao je Veselinović.

On je dodao da su radna mesta u senci ekološkog zagadjenja na bazi zastarelih i prljavih tehnologija nisu u interesu gradjana i to je još jedan razlog što se predstojeći izbori bojkotoju.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X