Savez za Bor: Poskupljenjima komunalnih usluga VLAST PRIKRIVA NESPOSOBNOST

566 0
BOR, (IST Media, foto:arhiva istmedia) Predstavnici odborničke grupe UJEDINjENI ZA BOR –SAVEZ ZA BOR u Skupštini grada, ocenili su da najnovijim predlozima o povećanju cena komunalnih usluga gradska vlast želi da prikrije višegodišnju nesposobnost u vođenju javnog sektora i to “preko leđa građana”.

Ova odbornička grupa smatra da je, pored subvencija Toplani od 120 miliona dinara, predlog za povećanje cene grejanja za 17 procenta (sa 91 na 106 dinara po metru kvadratnom) – neopravdan.

O predlozima za povećanje cena komunalnih usluga izjasniće se odbornici na sednici Skupštine grada u petak 28. juna.

“Nagomilani gubici u Toplani i Vodovodu, uz gašenje Apoteke Bor, pokazatelji su da ova vlast gura Bor u katastrofu, a mnoge građane Bora direktno u ruke Javnih izvršitelja”, navodi ova odbornička grupa.

Sazev za Bor ocenjuje da informacija o poslovanju javnih preduzeća čiji je osnivač grad Bor za period januar – mart, daje poražavajuće pokazatelje.

“Vodovod je iskazao gubitak veći od 23 miliona dinara. Toplana je iskazala neto gubitak veći od 155 miliona dinara (planom poslovanja je predviđen gubitak od 52 miliona za izveštajni period). U prošloj godini je Toplana poslovala sa preko 2 miliona evra gubitka”, napominje Savez za Bor.

Ova odbornička grupa se osvrnula i na prekomerna zagađenja iz postrojenja nove topionice poslednjih nedelja, zhtevajući reakciju nadležnih inspekcija.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

DS protiv SPS-a u utorak

Piše - 13. January 2013. 0
BOR, (Ist Media Dragan Popaz) Ekipa političke partije DS-a u utorak, izaćiće na megdan SPS-u, u finalnoj utakmici Novogodinjeg turnira…

Izložba slika PTICE

Piše - 30. January 2012. 0
BOR, januar 2012. (Milica Živković, Ist Media) U Muzeju rudarstva i metalurgije, sinoć je otvorena izložba pod nazivom “Ptice”, autora…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X