Društvo

Sastanci meštana borskih sela sa predstavnicima Zijina od u prostorijama kompanije. Hoće li svi pristati?

 

Zaključak sa sastanka Radne grupe za rešavanje otvorenih pitanja vezanih za rad i poslovanje kompanija “Zijin Copper” i “Zijin Mining” je da će se od sada svi sastanci sa meštanima seoskih mesnih zajednica održavati isključivo u prostorijama kompanije “Zijin Copper”.

Na ovakav vid sastanka insistirali su predstavnici kompanije Zijin koji smatraju da se na zborovima meštana pojavljuju predstavnici političkih partija i udruženja građana koji se trude da svaki skup politizuju.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić istakao je da je jedna radna grupa formirana prošle godine, kojoj su svi zainteresovani meštani mogli postaviti pitanja vezana za rudarstvo i rad kompanija, kao i pitanja gradskoj upravi u vezi plana proširenja kapaciteta grada i razvoja komunalne infrastrukture.

U narednom periodu organizovaće se sastanci prezentacije gde će naš svaki građanin iz svake mesne zajednice moći da postavi pitanje direktno kompanijama Zijin Copper, Zijin Mining i gradu Boru kako, zašto, gde, na koji način i pod kojim uslovima će se vršiti širenje i eksploatacija rudnika, na koji način će se razvijati svako selo, ali i grad. Na sastancima u kompaniji biće pripremljene prezentacije, dinamički planovi i odgovor na svako pitanje meštana, a nakon toga ćemo u direktnim razgovorima sa našim meštanima po mesnim zajednicama davati dodatne odgovore sugrađanima, dodao je Milikić.

Za sutra je bio zakazan zbor u MZ Slatina, međutim sastanak će biti održan u prostorijama kompanije “Zijin Copper”. Slatinjani su od kompanije tražili odgovore na pitanja vezana za opstanak sela, cenu otkupa zemljišta, o aktivnostima kompanije u njihovom selu i ekološkom statusu sela.

Mi bi najviše voleli da taj sastanak bude u prostorijama naše mesne zajednice. Međutim kompanija je predložila da sastanak bude kod njih. Slažem se sa tim ipak je napravljen neki pomak, pa ćemo videti šta će biti, rekao je Vojkan Pavlović, potpredsednik Saveta MZ Slatina.

Sastanci neće biti otvoreni za medije, kako ne bi došlo do zloupotrebe interesa meštana, a da li će predstavnici baš svih sela odlučiti da dođu “na noge” većinskom vlasniku nekadašnjeg RTB Bor videće se uskoro.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Meštani Suvaje posle tri decenije dobili uredno snabdevanje vodom. Srbija Ziđin Majning izdvojila 1,5 miliona evra

Ist Media

Raspisan tender za gradnju Evropskog vrtića u Boru vredan više od 600 miliona dinara 

Ist Media

Za mlade u Boru: Besplatne radionice digitalne i medijske pismenosti

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X