Naslovi.netPolitikaTema danaНекатегоризовано

Saša Mirković uz podršku socijalista predsednik Skupštine grada Zaječara

Saša Mirković (foto pulsonline.rs)
Saša Mirković (foto pulsonline.rs)

ZAJEČAR, (Saša Trifunović, IST Media) Estradni menadžer, pomoćnik u Ministarstvu saobraćaja, i lider SNS u istočnoj Srbiji Saša Mirković, od danas je predsednik Skupštine Zaječara, odlučili su odbornici na današnjoj konstitutivnoj sednici nakon nedavnih prevremenih izbora.

 

Za izbor Mirkovića na čelu Skupštine rodnog grada čuvenog srpskog političara Nikole Pašića, glasali su odbornici SNS i SPS (27) u lokalnom parlamentu, koji ima 50 predstavnika.

 

Nakon verifikacije mandata, odbornici URS-a, njih 19, napustilo je sednicu.

 

Mirković je rekao da će tokom nardnih dana nakon sastanka sa šefovima odborničkih grupa, predložiti ime budućeg gradonačelnika.

 

 

 

 

 

 

Razvojni put Saše Mirkovića

 

Dok je Boško Ničić (URS), najveći protivnik Mirkovića na poslednjim izborima svoju političku karijeru u Zaječaru započeo još devedesetih godina kao funkcioner Nove Demokratije, zatim „Pokreta Živim za Krajinu“, čiji je osnivač, pa Ujedinjenih regiona Srbije, Mirković je do 2009. godine bio deo vlasti u Boru i to upravo pod partijskom zastavom Ničićevog pokreta „Živim za Krajinu“. Nakon političkog fijaska, ličnu kartu građanina Bora, zamenio je zaječarskom.

 

sassa mirkovich

 

On je potom učestvovao u kampanjama Srpske radikalne stranke, podržavao stranku G17 plus u Boru, a na izborima prošle godine bio je potpredsednik Pokreta radnika i seljaka. Nakon poraza te partije na izborima, priklonio se Srpskoj naprednoj stranci (SNS) i na brzinu postao njen koordinator u istočnoj Srbiji.

 

U Boru će ostati upamćen jer je za vreme vladavine predsednika opštine Branislava Rankića (SRS) 2008. godine, kao predsednik Upravnog odbora Javnog preduzeća „Štampa radio i film“ ŠRIF (borska radio i televizija), na mesto urednika doveo nekadašnjeg urednika „Politike“ i bliskog prijatelja Mire Marković – Dragana Hadži Antića.

 

Mediji su svojevremeno objavili fotografiju Mirkovića koji je ispred zatvora dočekao izlazak Vladimira Zagrađanina, poznatog po aferi kofer. Mirković ga ubrzo, zajedno sa bivšim generalnim inspektorpom policije Vladimirom Božovićem, postavlja na mesto člana UO Timočke televizije i radija. Beoton se inače nalazi u istoj zgradi u kojoj i SPS, pa sec spekuliše o dobroj saradnji njega i premijera Ivice Dačića.

 

Važi za kralja spinovanih informacija kako bi skrenuo pažnju na sebe, a najveću pozornost je izazvao oktobra prošle godine, kada je preko medija plasirao vest da je ozbiljan kandidat za prvog čoveka Direktorata za civilno vazduhoplovstvo.

 

Dva meseca kasnije, postavljen je za pomoćnika ministra Milutina Mrkonjića u Sektoru za puteve i bezbednost za obrazloženjem da je zadužen za sneg na putevima. U maju je

pokušao da inicira smenu direktora „Putevi Srbije“ Zorana Drobnjaka, koga je optužio za „rasipništvo“, ali je Drobnjak ipak opstao.

 

kada mu je, tokom medijskog rata sa direktorom RTB Blagojem Spaskovskim bačena ručna bomba u dvorištu kuće, izneo je sumnje da iza napada na njega možda stoji upravo direktor borskog rudnika.

 

Uticaj prvog čoveka borskih naprednjaka u Boru je ponovo evidentan, budući da je na mesto direktorice Apotekarske ustanove postavljena osoba koja je ranije za potrebe

Mirkovićeve firme platila velike količine „Zelene kafe“ radi dalje prodaje.

 

Policija je istraživala ova slučaj, ali je nakon smene direktorice i kadrovskih promena u policiji slučaj zaboravljen.

 

Blic je nedavno objavio da Mrkonjić u gradovima gde imaju politički uticaj preko firme „Beoton“ namešta Mirkoviću koncerte Ane Bekute.

 

Upravo je najavio da će radi uređenja grada, pokrenuti Omladinsku radnu akciju „ORA 2013“.

 

Rođen je 1972. godine u Boru. Iako je rekao da je završio pravni fakultet, nikada novinarima nije pokazao taj dokument.

 

Osnivač je produkcijske kuće Beoton i vlasnik je TV „Best“ (bivša Timočka televizija) iz Zaječara, koju su napustili skoro svi novinari iz vremena kada je ta medijska kuća bila Javno preduzeće.

 

U politiku se uključio pristupanjem lokalnom Savezu socijalističke omladine, a kada je 1991. godine Savez transformisan u Omladinski savet opštine Bor, Mirković je

imenovan za njegovog sekretara.

 

U ozbilne političke vode ušao je preko pokreta „Snaga Srbije“ Bogoljuba Karića, čije je lokalno sedište bilo u kući Mirkovića u ulici Nikole Pašića u Boru.

 

Ipak, u žiži javnosti došao je kao menadžer pevačice Marije Šerifović, koja je 2007. godine pobedila na pesmi Evrovizije pesmom “Molitva”. Mirkovića su tada poslanici SRS uveli u Skupštinu Srbije i na iznenađenje svih, predstavili ga poslanicima.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Borski SSP pozvala građane da joj se obrate ukoliko im je uskraćeno pravo na olakšice koje im pripadaju

Ist Media

Počela sednica SG Bora. Na dnevnom redu završni račun i kadrovske promene. Odbačeno više predloga opozicije

Ist Media

NPS uoči sutrašnjeg usvajanja završnog budžeta: Gde je utrošeno 7,5 milijardi dinara?

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X