Saša Mirković privremeno premestio Boška Ničića u opoziciju

403 0

ZAJEČAR, (Saša Trifunović, IST Media) Estradni menadžer, i pomoćnik u Ministarstvu saobraćaja Saša Mirković (SNS), uspeo je da pridobije većinu članova Privremenog organa u Zaječaru, i nakon trinaest godina vladavine, bar do narednih prevremenih izbora zakazanih za 23. jun, otera u opoziciju Boška Ničića, dugogodišnjeg vernog saradnika ministra finansija i ekonomije Mlađana Dinkića.

 

pol-nicic-i-mirkovic_620x0
Nekada drugovi – Boško i Saša

 

Na nedavnoj sednici privremenog organa grada Zaječara, na kojoj je usvojen budžet grada, Ničić je sa predsednikom Privremenog organa Dušanom Mladenovićem (obojica iz URS-a), nezadovoljan predlogom kadrovskih promena u dva javna preduzeća, napustio zaseedanje, ostavivši Mirkovića da sa dvojicom članova (SNS i SPS) odlučuje o raspodeli novca u gradskom budžetu.

 

Prvo što je Mirković učinio, skresao je budžet za profesionalni sport, usmerivši novac za socijalna davanja, poljoprivredu i školstvo, a potom je smenio direktore dva javna  preduzeća, najavivši istu sudbinu i ostalim kadrovima koji su imali Ničićevu podršku.

 

“Usvojen je budžet, s tim što ćemo narednih deset dana uraditi rebalans, i sa pozicije profesionalnog sporta novac usmeriti na socijalna davanja, škole i poljoprivredu”, rekao je zadovoljno Mirković nakon sednice.

 

Usledio je odgovor sa druge strane.

 

“Sednica Privremeno organa je održana kao na pijaci i u takvoj atmosferi nismo želeli da učestvujemo”, rekao je medijima Mladenović, shvatajući da je URS u tom gradu pušten niz vodu i predat u ruke naprednjacima, bar do rezultata narednih izbora.

 

U lukavoj borbi za vlast, Mirković, vlasnik „TV Best“ (bivša Timočka televizija i radio), uspeo je da pridobije i jedini elkektronski medij na kome je Ničić imao prilike da mu oponira. Vlasnika „TV F“, Sašu Firovića, postavio je za direktora Javnog stambenog preduzeća.

 

Bora Čorba zabrinut za Ničića ili angažman na Gitarijadi?
Bora Čorba zabrinut za Ničića ili angažman na Gitarijadi?

 

I ne samo to, uspeo je da veliki deo javnog mnenja okrene protiv URS-a, citirajući u informativnim emisijama TV Best tekstove protiv Dinkića koje objavljuju Informer i Kurir.

 

Suočeni sa medijskom izolacijom, predstavnici URS-a su u očajanju poručili građanima preko TV Bor da se nalaze u medijskom mraku, i da računaju na savest birača. Utešene reči, bar javno, nije imao ni ministar Dinkić, koji je prihvatio duel sa SNS-om u gradu na Timoku.

 

Nedavno su počela i sporenja ligitimnosti zakazivanja sednica Privremenog organa, jer, dok se URS poziva na poslovnik o radu koji su potpisali svi članovi tog tela, a kojim se predviđa da samo predsednik može zakazati sednicu, tri člana na čelu sa Mirkovićem, ne vide ništa sporno da kao većina u tom telu donose ključne odluke bez predsednika i bivšeg gradonačelnika.

 

Saša Mirković je na poslednjim izborima u Zaječaru bio kandidat za gradonačelnika ispred Pokreta radnika i seljaka, ali se nakon neuspeha na izborima pridružio „naprednjacima“, sa kojima je i do tada imao prisne političke odnose.

 

Osvojivši zavidan broj odbornika u gradskoj Skupštini Zaječara, i pošto je privoleo jedan deo njih da mu se pridruži u rušenju dojučerašnjeg bliskog saradnika, uspeo je da stvori većinsku klackalicu od jednog odbornika i dovede do vakuuma u vlasti.

 

Računao je na vanredne izbore koji će biti održani za mesec dana, ali je do vlasti došao pre njih.

 

Svojevremeno je bio i deo vlasti u Boru, njegovom rodnog gradu, ali je naišao na žestok otpor gotovo svih političkih partija kada je gotovo ugasio regionalnu TV Bor i pokušao da iz budžeta opštine i prvatnika izvuče novac za nastup estradnih zvezda.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X