Saša Mirković odbio da novinarima kaže gde je i kad diplomirao i objavio rat Mlađanu Dinkiću

589 3

ZAJEČAR, (IST Media, Saša Trifunović) Estradni menadžer Saša Mirković (SNS), koga je Vlada Srbije imenovala za pomoćnika u Ministarstvu saobraćaja na čijem je čelu Milutin Mrkonjić, i to u Sektoru za puteve i bezbednost saobraćaja, nije danas novinarima želeo da kaže gde je i na kom pravnom fakultetu diplomirao.

 

Na pitanje novinara da odgovori na prozivke o svom obrazovanju, on je odbio da novinarima da odgovor, i uputio ih na web stranu Minstarstva saobraćaja, gde navodno sve piše.

 

I pored dugotrajnih napora, IST Media nije uspela da na sajtu tog ministarstva, ali ni na sajtu Vlade Srbije, pronađe željeni podatak. To nam nije pošlo za rukom ni prilikom pretrage sajta republičke vlade.

 

Prema podacima do kojih smo došli, Saša Mirković je 1991. godine završio srednju školu u Boru, smer pravno-birotehnički.

 

Iz vremena kada je bio predsednik UO TV Bor

 

 

Izbor Mirkovića na važnu funkciju u Vladi Srbije, u poslednja dva dana izazvao je burnu reakciju javnosti ali i potrese u samoj Vladi. Ministar privrede i finansija Mlađan Dinkić, rekao je juče da „svaki ministar bira svoje saradnike ali da on Mirkovića nikada ne bi angažovao kao svog saradnika“.

 

Na izjavu ministra finansija  Mlađana Dinkića da ga nikada ne bi izabrao za svog  pomoćnika odgovorio je da on i ne bi mogao da bude u njegovom ministarstvu.

 

„Dinkić nikada ne bi mogao da me angažuje  za svog pomoćnika , jer sam ja uvek radio sa vrhunskim zvedama, a ne sa neostvarenim muzicarima“, rekao je Mirković.

 

On je dodao i da „nikada ne bi radio u ministarstvu čoveka koji je uništio srpsku privredu.

 

„Odgovornost  za to crpim iz mog potomstva i potomstva građana Srbije, jer niko nema prava da se igra sa budućnošću ove zemlje“, dodao je Mirković.

 

Mirković je najvio da će  saobraćajni inspektori uskoro početi da proveravaju  da li je izgradnja puteva i ulica u Srbiji rađena u skladu zakonom i pravilima struke.

 

„Proverićemo da li je rađeno po zakonu ili onako kako se htelo i počećemo upravo od Timočke krajine. Nije njih briga to što sam estradni menadžer, već zato što nameravam da otkrijem lopove“. rekao je Mirković.

 

Reagovala JE I potpredsednica SNS Zorana Mihajlović, koja je stala u odbranu Mirkovića i od predsednika partije Aleksandra Vučića zatražila hitno zasedanje predsedniištva SNS kako bi se reagovalo na prozivke.

 

Dinkićevu konstаtаciju o Mirkoviću, Mihаjlović je ocenilа kao „neverovаtno odsustvo svаkog kriterijumа zа kritiku“.

 

NJUZNET VEST
Izbor Mirkovića u Ministarstvo saobraćaja inspirisao je popularni satirični web portal da o tome naravi svoje viđenje angažmana menadžera Marije Šerifović. Po njima, Mirković će biti angažovan za ugovaranje nastupa Milutina Mrkonjića duž koridora 10.

 

Onа je dodаlа dа njihovom koаlicionom pаrtneru ministru Dinkiću nije smetаo vozаč sа kojim je bio u koаliciji, а koji je dаnаs pomoćnik grаdonаčelnikа Drаgаnа Đilаsа (Aleksаndаr Bijelić).

 

„Smetа mu neko ko je, poštujući sve procedure, diplomirаo nа Prаvnom fаkultetu. Dаkle, mi u SNS poštujući sve profesije, kаdа su u pitаnju odgovorne funkcije, između vozаčа i diplomirаnog prаvnikа uvek ćemo izаbrаti diplomirаnog prаvnikа“, zаključilа je Mihаjlović.

 

Mirković je inače na poslednjim izborima bio na listu Pokreta radnika i seljaka (PRS), ali je nakon poraza PRS-a i pobede SNS, iste noći promenio tabor i u pobedničkoj noći se probio  iza Tomislava Nikolića kako bi ga uhvatile kamere dok je ovaj govorio o izbornim rezultatima. Isto je učinio i nakon prevremenih izbora za lokalnu skupštinu u Boru, kada se progurao do lidera pobedničke stranke, generalnog direktora RTB Blagoja Spaskovskog, sa liste Ujedinjeni regioni Srbije – Mlađan Dinkić.

 

Iz Bora je otišao nakon što mu je uskraćen pristup vlasti, a potom je ličnu kartu rodnog grada zamenio zaječarskom. Vlasnik je TV Zaječar (nekada javno preduzeće), a pre raskola za aktuelnim gradonačelnikom Boškom Ničićem, koji je odbio da mu televiziju finansira novcem iz budžeta, u tom gradu je organizovao koncerte estradnih zvezda.

 

Sada ulaže napore da svrgne sa vlasti dojučerašnjeg prijatelja i stvori novu većini sa SPS i DS.

 

Pogledajte kako je o angažmanu Saše Mirkovića izvestila TV B92

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

There are 3 comments

 1. dokoa paracinac |

  Jos jedan od lopovske mafije mrcine Milutina Mrkonjica …..
  I sad Vucicu, Dacicu, Nikolicu…. kako objasniti borbu protiv korupcije u drzavi Srbiji pored ovakvog slucaja.

  Reply
 2. Kao prvo da razjasnimo zašto su većina njih zgranuti ovim izborom ? Kakve kvalifikacije ima? Pa kakve je kvalifikacije imao ortoped doktor Dulić?? E sad malo ispitati kružne tokove u Boru, da li je tačnim koracima rudarski inženjer Spaskovski izmerio nagib istih i da li su bezbedni, a da ne govorimo o tome da li imaju dozvolu i iz koji sredstava su napravljeni.

  Reply
 3. Био је у праву Дарвин, ево живога доказа од чега је човек постао! Али није био у праву да еволуција иде увек напред, овог је еволуција направила када ја коракнула уназад!

  Reply

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

X