Saradnjom mladih sa Kosova i Srbije mogu se suzbiti konflikti

224 0

BOR, 4. februara 2012. (Ist Media) Jedanestoro mladih sa Kosova, članovi nevladinih organizacija, nalaze se ove nedelje u studijskoj poseti opštini Bor, kao učesnici projekta „Dialog and cooperation between youth organizations from Kosovo and Serbia“.

 

Cilj ovog projekta je razvijanje dijaloga i saradnje mladih ljudi sa Kosova i Srbije i uspostavljanje saradnje omladinskih organizacija.

 

U okviru aktivnosti projekta, danas je u prostorijama Asocijacije za razvoj opštine Bor održan sastanak pod nazivom “Pogled u budućnost”. Glavna tema bila je izdizanje iz svakodnevne političke situacije i iznalaženje načina za uspostavljanje dugoročne saradnje zasnovane na bazičnim vrednostima. Ovom skupu, prisustvovali su i predstavnici nekoliko borskih nevladinih organizacija, ali i predstavnici lokalne samouprave i Kancelarije za mlade opštine Bor.

 

Većina gostiju sa Kosova, iz Peći i Prištine, prvi put je u Srbiji, i mada je velika količina snega pokvarila planirane aktivnosti razgledanja grada, oduševljeni su izgledom Bora, koji, kako je rekao jedan od učesnika, zbog okolnih planina jako podseća na Peć.

 

Ovaj projekat realizuje Centar za istraživanje etniciteta u saradnji sa Britanskom ambasadom u Srbiji.

 

učesnici projekta „Dialog and cooperation between youth organizations from Kosovo and Serbia“

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X