Zaštita se oglasila povodom samoubistva bivšeg komandira tog preduzeća

336 0

BOR, 27. januara 2012. „Zaštita“ Bor obezbeđuje imovinu RTB-a Bor koja je ogromne vrednosti, pa je i u ranijem periodu bilo otkazivanja ugovora o radu. Povrede radnih obaveza bilo koje vrste, s obzirom na delatnost kojom se preduzeće bavi – nedopustive su, navodi se u saopštenju ovog preduzeća, a povodom tragičnog događaja, samoubistva bivšeg komandira tog preduzeća, Vitomira Stojilkovića

 

Vitomir Stoilkovic kraj plena oduzetog od kradljivaca bakra iz RTB Bor (photo:S.Trifunović)

 

Poslovodstvo Zaštite navodi da su otkazi o zakonitom postupanju poslovodstva „Zaštite“ od samog početka ovog slučaja dostupni nadležnim državnim organima.

 

“Oni su potvrdili zakonitost procedure otkaza ugovora o radu Stojilkoviću, pa neodmerene izjave date medijima ne zaslužuju pažnju, odnosno naš komentar, posebno ako se ima u vidu da su date na dan tragičnog događaja”, navodi se u šturom saopštenju Zaštite.

 

Inače, da podsetimo, Stojilković je u oproštajnom pismu naveo da je samoubistvo izvršio zbog toga što mu nije pošlo za rukom da dokaže svoju nevinost u jednom banalnom slučaju, a to je, kako je rekao, iznošenje 20 kilograma otpadnog gvožđa iz pogona Topionice RTB-a Bor kako bi deci napravio tegove za vežbanje. Za iznošenje tog metala, kako su potvrdili zvaničnici u RTB-u Bor, Stojilković je imao urednu dozvolu direktora Topionice Bobana Todorovića.

 

U oproštajnom pismu, Stojilković je naveo i nekoliko imena ljudi iz Zaštite i RTB-a koji su, navodno, umešani  u krađi bakra iz tog preduzeća.

 

Povodom tih optužbi, još uvek se niko nije oglasio.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X