Zaštita se oglasila povodom samoubistva bivšeg komandira tog preduzeća

312 0

BOR, 27. januara 2012. „Zaštita“ Bor obezbeđuje imovinu RTB-a Bor koja je ogromne vrednosti, pa je i u ranijem periodu bilo otkazivanja ugovora o radu. Povrede radnih obaveza bilo koje vrste, s obzirom na delatnost kojom se preduzeće bavi – nedopustive su, navodi se u saopštenju ovog preduzeća, a povodom tragičnog događaja, samoubistva bivšeg komandira tog preduzeća, Vitomira Stojilkovića

 

Vitomir Stoilkovic kraj plena oduzetog od kradljivaca bakra iz RTB Bor (photo:S.Trifunović)

 

Poslovodstvo Zaštite navodi da su otkazi o zakonitom postupanju poslovodstva „Zaštite“ od samog početka ovog slučaja dostupni nadležnim državnim organima.

 

“Oni su potvrdili zakonitost procedure otkaza ugovora o radu Stojilkoviću, pa neodmerene izjave date medijima ne zaslužuju pažnju, odnosno naš komentar, posebno ako se ima u vidu da su date na dan tragičnog događaja”, navodi se u šturom saopštenju Zaštite.

 

Inače, da podsetimo, Stojilković je u oproštajnom pismu naveo da je samoubistvo izvršio zbog toga što mu nije pošlo za rukom da dokaže svoju nevinost u jednom banalnom slučaju, a to je, kako je rekao, iznošenje 20 kilograma otpadnog gvožđa iz pogona Topionice RTB-a Bor kako bi deci napravio tegove za vežbanje. Za iznošenje tog metala, kako su potvrdili zvaničnici u RTB-u Bor, Stojilković je imao urednu dozvolu direktora Topionice Bobana Todorovića.

 

U oproštajnom pismu, Stojilković je naveo i nekoliko imena ljudi iz Zaštite i RTB-a koji su, navodno, umešani  u krađi bakra iz tog preduzeća.

 

Povodom tih optužbi, još uvek se niko nije oglasio.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X