Saopštenje policije povodom hapšenja zbog eksproprijacije zemljišta

608 3

rudnik veliki krivelj featured

U nastavku akcije na suzbijanju zloupotreba u postupku eksproprijacije zemljišta, pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Višim tužilaštvom u Zaječaru, lišili su slobode: M. V. (1956), N. B. (1960), N. R. (1947), a krivičnom prijavom će biti obuhvaćeni: D. R. (1966) i V. D. K. (1956), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica .

 

Osumnjičeni M. V. je, kao stalni sudski veštak, podstrekavan od N. B., tokom 2010. i 2011. godine, vršeći procene nepokretnosti za potrebe eksproprijacije u zoni RTB Bor, suprotno Zakonu o eksproprijaciji, uvećavao tržišne cene nepokretnosti. Na osnovu ovako uvećanih cena, iako je znala da su cene navedene u ponudama nekoliko puta veće od tržišnih, D. R. je ranijim vlasnicima sačinjavala ponude naknade za nepokretnost koja je predmet eksproprijacije. N. R. je, kao generalni direktor PD Rudnici bakra Bor, potpisivao i upućivao Opštinskoj upravi ponude u kojima je vrednost nepokretnosti višestruko uvećana.

 

V. D. K. , kao samostalni stručni saradnik Odeljenja za imovinsko pravne poslove Opštinske uprave Bor, nije preduzimala radnje iz svog delokruga prilikom sprovođenja postupka eksproprijacije kao službenik Opštinske uprave, vodila usmene rasprave i zaključivala sporazume o naknadi za nepokretnosti koje su bile predmet eksproprijacije, kojima je prihvatila da PD Rudnici bakra Bor isplati naknade po višestruko uvećanim cenama.

 

U pet proverenih postupaka eksproprijacije utvrđeno je da je, na ovaj način, PD Rudnici bakra Bor oštećen za iznos od 14.163.621,00 dinara.

 

Policijski službenici UKP nastavljaju rad na otkrivanju zloupotreba koje su nastale tokom sprovođenja postupaka eksproprijacije i otkupa zemljišta od strane RTB Bor u toku 2012. 2013. godine.

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

There are 3 comments

  1. Ma to su sve autsajderi,šta radi generalni,pazi neka firma valjda se Atek zove iz Hrvatske uzela staro gvoždje za 1,5 mil.evra i nije platila pa sad vozika neku zemlju po krugu RTB-a da bezveze da zatvore papire,to je samo jedan u nizu primera a ima ih………….

    Odgovori
  2. Pingback: Hapšenja za široke narodne mase. A šta ćemo sa pretpostavkom nevinosti? | Vesti iz Bora - Ist MediaVesti iz Bora – Ist Media

  3. Pingback: Meštani Krivelja stali u odbranu cene ekspropriisanog zemljištaVesti iz Bora – Ist Media

Leave a comment

Your email address will not be published.

X