DruštvoTema danaНекатегоризовано

Saopštenje policije povodom hapšenja zbog eksproprijacije zemljišta

rudnik veliki krivelj featured

U nastavku akcije na suzbijanju zloupotreba u postupku eksproprijacije zemljišta, pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Višim tužilaštvom u Zaječaru, lišili su slobode: M. V. (1956), N. B. (1960), N. R. (1947), a krivičnom prijavom će biti obuhvaćeni: D. R. (1966) i V. D. K. (1956), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba položaja odgovornog lica .

 

Osumnjičeni M. V. je, kao stalni sudski veštak, podstrekavan od N. B., tokom 2010. i 2011. godine, vršeći procene nepokretnosti za potrebe eksproprijacije u zoni RTB Bor, suprotno Zakonu o eksproprijaciji, uvećavao tržišne cene nepokretnosti. Na osnovu ovako uvećanih cena, iako je znala da su cene navedene u ponudama nekoliko puta veće od tržišnih, D. R. je ranijim vlasnicima sačinjavala ponude naknade za nepokretnost koja je predmet eksproprijacije. N. R. je, kao generalni direktor PD Rudnici bakra Bor, potpisivao i upućivao Opštinskoj upravi ponude u kojima je vrednost nepokretnosti višestruko uvećana.

 

V. D. K. , kao samostalni stručni saradnik Odeljenja za imovinsko pravne poslove Opštinske uprave Bor, nije preduzimala radnje iz svog delokruga prilikom sprovođenja postupka eksproprijacije kao službenik Opštinske uprave, vodila usmene rasprave i zaključivala sporazume o naknadi za nepokretnosti koje su bile predmet eksproprijacije, kojima je prihvatila da PD Rudnici bakra Bor isplati naknade po višestruko uvećanim cenama.

 

U pet proverenih postupaka eksproprijacije utvrđeno je da je, na ovaj način, PD Rudnici bakra Bor oštećen za iznos od 14.163.621,00 dinara.

 

Policijski službenici UKP nastavljaju rad na otkrivanju zloupotreba koje su nastale tokom sprovođenja postupaka eksproprijacije i otkupa zemljišta od strane RTB Bor u toku 2012. 2013. godine.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Porukom “SVI SMO DRUGAČIJI ALI SMO SVI JEDNAKI” obeležen dan škole VIDOVDAN

Miloš Marković

Milikić: Do oktobra završetak radova na krovu zatvorenih bazena

Miloš Marković

E-kapija: Kod Bora će se graditi tri naselja za oko 2.250 stanovnika. Predviđeno i za preseljenje sela Krivelj

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X