Saopštenje DS Bor: Ako je ovo dobro, onda ništa

207 0

ds bor

 

Prošlo je više od šest meseci od kako Demokratska stranka nije u vlasti u Opštini Bor.

 

Svedoci smo da od gromoglasnog najavljivanja blagostanja, novih radnih mesta, čistog vazduha i višeg standarda u Opštini Bor, kojim su nas obasipali nekadašnji i sadašnji prvaci Srpske napredne stranke u Boru očigledno nema ništa.

 

Jedino što je promenjeno su prva tri čoveka Opštine.

 

Nažalost, usledio je i potpuni prekid svih projekata od koristi za građane Opštine Bor.

 

Ono što je surova realnost naših sugrađana jeste da se po kuloarima priča o otpuštanju u javnom sektoru, gde se broj zaposlenih vrtoglavo uvećavao političkim zapošljavanjem od strane istih onih koji danas u tajnosti prave spiskove za otpuštanje.

 

Od predsednika Opštine Bor Saše Vukadinovića i vladajuće koalicije, ko god da je čini, Demokratska stranka u Boru zahteva odgovore na sledeća pitanja:

 

1. Ko čini vladajuću većinu u SO Bor?

 

2. Za koliko će se smanjiti budžet Opštine Bor za 2014.godinu zbog neopravdano restriktivnih mera republičke Vlade prema Opštini Bor?

 

3. Ko određuje, po kom kriterijumu, iz kojih ustanova i javnih preduzeća će biti otpuštanja i koliko?

 

4. Šta se desilo za famoznim zaključkom Opštinskog veća o smanjenju plata svih zaposlenih u javnom sektoru? Da li to još uvek stoji kao mač nad glavama radnika javnog sektora u Boru?

 

5. Dokle će se kršiti Zakon o javnim preduzećima, obzirom da je 30. jun odavno prošao a o postavljanju direktora po konkursu i nadzornih odbora nema ni pomena? Naprotiv, aktuelni direktori kojima je po Zakonu istekao mandat pripremaju programe i planove rada preduzeća za sledeću godinu.

 

Iako smo, vladajuću SNS-ovsku većinu u više navrata upozoravali da je neophodna promena kursa vođenja grada, očigledno je da je ovo najbolje što oni mogu.

 

Obzirom da ulazimo u izbornu godinu građani bi trebalo da razmisle kome će pokloniti svoje poverenje, jer AKO JE OVO DOBRO, ONDA NIŠTA.

 

S poštovanjem,

Demokratska stranka OO Bor

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Pomozimo Mini!

Piše - 26. May 2015. 0
ZAJEČAR (IST Media, Snežana Stanojević) Humanitarna aukcija radova dece iz programa Pomoć deci i omladini sa invaliditetom povodom prikupljanja sredstava…

Put kojim se ređe ide

Piše - 22. July 2016. 0
BOR, (IST Media, Saša Trifunović) „Đe ste nas to doveli?“, bila je prva reakcija crnogorskih vaterpolista pošto je autobus kojim…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X