Sanja, Logan, Mica, Lena i Koko novi stanari borskog Zoo vrta

497 0

BOR, (Milena Stanojković) Već tradicionalno, po prijemu novih životinja u borski Zoo vrt, menadžment tog preduzeća organizuje konkurs za dodelu imena novim stanarima. Tako je bilo i ovog puta, sa novim životinjama koje su u Bor dovežene zahvaljujući Beo Zoo vrtu.  

 

Borski mališani kumovali su imena petoro novih članova Zoo vrta, a za dve životinjske vrste, ženku crvenog kengura i porodicu merkata pristiglo je 199 predloga. 

 

“Kumovi” su odabrani izvlačenjem u jutarnjem programu RTV Bor, a pravo da konkurišu imali su mališani do 12 godina starosti.

 

Teodora Dinić je kuma ženke kengura, koja će se, po njenom predlogu, zvati Sanja.

 

kengur

Boranka Sanja 

 

U porodici merkata, Iva Đorđević je za ime starijeg mužjaka odabrala Logan, a Mica će se zvati starija ženka, po izboru Alekse Maksimovića.

 

Njihovim mladuncima kumovali su Jovana Petrović, koja je mužjaku dala ime Koko, a Lena će se zvati ženka, kojoj je ime predložio Aleksa Đurić.

 

merkati

Merkatima za sada prija Bor

 

Prema rečima Slađane Savić, portparola Zoološkog vrta, počasni kumovi će, kao nagradu za kumstvo, moći da, sa svojim roditeljima, besplatno posećuju Zoo vrt do aprila 2016. godine.
Nove životinjske vrste su poklon beogradskog Zoološkog vrta, a posetioci mogu da ih vide svakog dana od 10-18 časova, po novom radnom vremenu Zoološkog vrta u Boru.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Danas BEZ VODE deo Bora

Piše - 2. July 2020. 0
Saopstenje JKP Vodovod Zbog radova na zameni ventila na glavnoj vodovodnoj mreži, danas (2. jula) će od 9 do 14h…

There are 1 comments

Leave a comment

Your email address will not be published.

X