Društvo

Saniran problem jalovišta rudnika Veliki Krivelj

 

Zaptivanjem u zoni curenja kod revizionog otvora jalovišta sa džakovima peska i geotekstilom, sinoć je uspešno zaustavljeno curenje kod revizionog otvora jalovišta “nulto polje” rudnika Veliki Krivelj, rekli su u kompaniji Serbia Zijin Copper.

Nakon što je došlo do pucanja i curenja kod revizionog otvora jalovišta rudnika Veliki Krivelj, Kompanija je odmah organizovala dolazak projektanta kolektora, nadzornog organa izgradnje i izvodjača radova kako bi na licu mesta izvršili uvidjaj i konsultacije. Formirana je Komisija za istragu i Rukovodeća grupa za regovanje u hitnim slučajevima. Tokom noći su predvidjene hitne mere, kao što su hitno zaptivanje pukotina, nizvodno iskopavanje i izgradnja taložnika, smanjenje ispuštanja količine jalovine u “nulto polje” i povećanje količine povratne vode iz jalovišta “nulto polje”, saopšteno je iz Kompanije.

Tokom jučerašnjeg dana Gradska uprava i kompanija Zijin osnovale su Štab za vanredne situacije, a vatrogasna ekipa za hitne slučajeve pružila je  pomoć u saniranju problema.

Kompanija je koristeći čamce  izvršila zaptivanje u zoni curenja. Istragom na licu mesta, usled ozbiljnog oštećenja na mestu curenja i nakon ponovnih razgovora sa projektantom, zaključeno je da je sledeći korak potpuno zaptivanje revizionog otvora, navodi se u saopštenju kompanije SZC.

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Da li se sećate priče o Ivči? Posle osam meseci evo nastavka

Ist Media

U nedelju u Domu zdravlja preventivni pregledi bez zakazivanja

Ist Media

Apoteka u Domu zdravlja izdata u zakup. Na licitaciji ponuđeno 325.000 dinara mesečno

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X