Sanacija 4,5 km puta kod Šarbanovca u obećanjima dve godine. Hoće li Putevi Srbije ispuniti obećano?

108 0

 

Sanacija 4,5 kilometra državnog puta Bor – Selište kod Šarbanovca trebalo bi da bude završena ove godine, ali ako ga radi kompanija „Strabag“ na način kako je radila prethodne deonice, onda ne možemo očkivati bolje stanje na našim putevima.

Ovakav zaključak proističe iz odgovora gradonačelnika Aleksandra Milikića, koga smo pitali: kada će konačno ta deonica biti završena i pokriven dotrajali asfalt koji ugrožava saobraćaj?

U razgovoru sa direktorom „Puteva Srbije“ Zoranom Drobnjakom dobio sam informaciju da će početi radovi na toj deonici biti završeni ove godine, ali sam zamolio da nam Strabag ne radi nov put kao što je to bilo sa prethodnim deonicama, ali i da nadzorni orgni nekada izađu na teren kako bi videli kako se radilo, rekao je Milikić.

On je podsetio da je na nekim deonicama kod Šarbanovca asfalt pukao već posle godinu dana.

To je nekorektno ponašanje prema budžetskim sredstvima Republike Srbije ali i prema građanima Bora. Ne interesuje me da li će se naljutiti direktor Puteva Srbije ili nadzorni organ, oni moraju odgovorno da rade svoj posao, rekao je Milikić.

Podsećamo da je kompanija Strabag u više navrata prozvana zbog lošeg asfaltiranja na teritoriji Bora, a najveći propust bio je u ulici 3. oktobar koja je obilovala neravninama zbog čega je toj firmi dat „ostav“ pa su morali da ponove asfaltiranje.

A da će se deonica Bor – Selište konačno završiti, IST Media je dobila otvrdan odgovor Puteva Srbije 2019. i 2020. godine.

 

 

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Taoci rudnika

Posted by - 20. juna 2021. 0
  Meštani sela Krivelj kod Bora, čiji su preci pre 86 godina zbog zagađenja podigli prvu ekološku bunu u Evropi…
X