Korona

Samoizolacija 28 dana, UKINUTA ŠETNJA LJUBIMACA, KRETANJA VIKENDOM do 15 časova

maske

Vlada Srbije donela je odluku na današnjoj sednici da se svim državljanima Srbije i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su o zemlju ušli 14. marta i kasnije, produžava obavezna mera kućne samoizolacije sa 14 na 28 dana, zbog epidemije korona virusa.

Ovo praktično znači da svi koji su pri ulasku u zemlju dobili usmeno ili pismeno rešenje o kućnoj samoizolaciji u trajanju od dve nedelje, izolacija automatski nastavlja da teče još dve nedelje. Svi gradjani i stranci sa boravišnom dozvolom, bez izuzetka, u obavezi su da poštuju produženi rok kućne samoizolacije što će nadležni organi u narednom periodu redovno proveravati, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Izmenjeno je i vreme trajanja zabrane kretanja za dane vikenda, pa je kretanje zabranjeno od 15 do pet časova ujutru.

Gradjani koji nisu stariji od 65 godina, mogu napuštati svoje domove radnim danima i dalje od pet časova ujutru do 17 časova. Najstariji sugradjani mogu napuštati svoje domove jedino nedeljom izmedju tri i osam časova ujutru, u cilju kupovine namirnica, dodaje se.

Navodi se da je Vlada Srbije, “vodeći se mišljenjem struke”, odlučila da povuče odluku o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta izmedju 20 i 21 čas.

Takodje, preporučeno je da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zatvore do daljnjeg.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

U Boru nagli porast broja novozaraženih. Omikron virus je zarazniji i lakše se prenosi

Saša Trifunović

Na teritoriji grada 58 zaraženih korona virusom, jedna osoba preminula

Ist Media

Broj aktivnih slučajeva korona virusa u Boru danas je 49

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X