Samoizolacija 28 dana, UKINUTA ŠETNJA LJUBIMACA, KRETANJA VIKENDOM do 15 časova

150 0
maske

Vlada Srbije donela je odluku na današnjoj sednici da se svim državljanima Srbije i strancima sa boravišnom dozvolom, koji su o zemlju ušli 14. marta i kasnije, produžava obavezna mera kućne samoizolacije sa 14 na 28 dana, zbog epidemije korona virusa.

Ovo praktično znači da svi koji su pri ulasku u zemlju dobili usmeno ili pismeno rešenje o kućnoj samoizolaciji u trajanju od dve nedelje, izolacija automatski nastavlja da teče još dve nedelje. Svi gradjani i stranci sa boravišnom dozvolom, bez izuzetka, u obavezi su da poštuju produženi rok kućne samoizolacije što će nadležni organi u narednom periodu redovno proveravati, navodi se u saopštenju Vlade Srbije.

Izmenjeno je i vreme trajanja zabrane kretanja za dane vikenda, pa je kretanje zabranjeno od 15 do pet časova ujutru.

Gradjani koji nisu stariji od 65 godina, mogu napuštati svoje domove radnim danima i dalje od pet časova ujutru do 17 časova. Najstariji sugradjani mogu napuštati svoje domove jedino nedeljom izmedju tri i osam časova ujutru, u cilju kupovine namirnica, dodaje se.

Navodi se da je Vlada Srbije, “vodeći se mišljenjem struke”, odlučila da povuče odluku o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta izmedju 20 i 21 čas.

Takodje, preporučeno je da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zatvore do daljnjeg.

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Leave a comment

Your email address will not be published.

X