Sabor VRELA HOMOLJA 2019. održaće se 28. i 29. juna

252 0

ŽAGUBICA, (IST Media) Tradicionalna manifestacija Sabor vrela Homolja održaće se ove godine 28. i 29. juna, najavio je organizator, Turistička organizacija opštine Žagubica.

Direktor Turističke organizacije Vladan Lazić, kaže da ova privredna, kulturna i gastronomska manifestacija, koja se održava prethodnih 17 godina, opravdava svoje postojanje.

„Cilj sabora je da široj publici odslika način života u ovoj ekološkoj regiji i predstavi Homolje na najlepši način. Čuveno gostoprimstvo stanovnika Homolja bogata kultura i sačuvana tradicija, uz sav kolorit nematerijalne baštine, doprinose privlačenje velikog broja posetilaca svake godine”, rekao je Lazić.

Uz bogate privredne, kulturne i sportske sadržaje, posetioci će imasti priliku da prisustvuju pripremi tradicionalnih gastronomskih specijaliteta koji su karakteristični za to podnbeblje, ali i da učestvuju u degustaciji.

Kao i svake godine, domaćini iz Žagubice, individualni proizvođači i predstavnici raznih organizacija predstaviće posetiocima Sabora bogat asortiman proizvoda od voća, povrća i gljiva, med, sokove, čajeve, rakije, i sve to sa područja na kome nema zagađivača niti korišćenja pesticida.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X