Turizam

Sabor VRELA HOMOLJA 2019. održaće se 28. i 29. juna

ŽAGUBICA, (IST Media) Tradicionalna manifestacija Sabor vrela Homolja održaće se ove godine 28. i 29. juna, najavio je organizator, Turistička organizacija opštine Žagubica.

Direktor Turističke organizacije Vladan Lazić, kaže da ova privredna, kulturna i gastronomska manifestacija, koja se održava prethodnih 17 godina, opravdava svoje postojanje.

„Cilj sabora je da široj publici odslika način života u ovoj ekološkoj regiji i predstavi Homolje na najlepši način. Čuveno gostoprimstvo stanovnika Homolja bogata kultura i sačuvana tradicija, uz sav kolorit nematerijalne baštine, doprinose privlačenje velikog broja posetilaca svake godine”, rekao je Lazić.

Uz bogate privredne, kulturne i sportske sadržaje, posetioci će imasti priliku da prisustvuju pripremi tradicionalnih gastronomskih specijaliteta koji su karakteristični za to podnbeblje, ali i da učestvuju u degustaciji.

Kao i svake godine, domaćini iz Žagubice, individualni proizvođači i predstavnici raznih organizacija predstaviće posetiocima Sabora bogat asortiman proizvoda od voća, povrća i gljiva, med, sokove, čajeve, rakije, i sve to sa područja na kome nema zagađivača niti korišćenja pesticida.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Oblaci donose avanturu- izaberite svoje idelalno jesenje putovanje

Ist Media

Završena sezona na otvorenim bazenima

Ist Media

Objavljen program Dani Brestovačke banje – Koncert etno grupe Divanhana i folklora iz Meksika, Bugarske, Moldavije i Turske

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X