Društvo

Sa protesta u Sumrakovcu poručeno investitoru MHE: OVDE NISI DOBRODOŠAO

BOLJEVAC, (IST Media) U selu Sumrakovac u opštini Boljevac, danas je održan protest meštana koji se protive izgradnji mini-hidroelektrane na Zlotskoj reci, sa koga je poručeno da se od tog zahteva neće odustati „ni po koju cenu“.

Orgaizatori su sa tog mesta, pred okupljenim meštanima, poručili investitoru da nije dobrodošao u istočnu Srbiju.

Dok sam živ nećete graditi nijednu centralu u istočnoj Srbiji. Bez Zlotske reke nema života. Sa vama ne želimo ni dogovor ni kompromis, poručio je odbornik u Skupštini grada Bora, i član vlaške stranke “Most” Milivoje Janošević.

Na upozorenje investitora, vlasnika subotičke firme „Energo Co 2015.” da će organizatori protesta „platiti visoku cenu svojih aktivnosti”, Janošević je rekao da tu štetu treba da plate oni koji su izdali dozvolu za izgradnju MHE, i sledeći protest najavio pred zgradom Opštine Boljevac.

On je sa prisutnima podelio informaciju da će se uskoro na sednici Gradske Skupštine Bora razgovarati o ovoj temi.

Ne znam da li će Skupština izglasati predlog, ali ću tražiti da se Zlotska reka od izvorišta do ušća proglasi zaštićenom zonom i tako spreči izgradnja mini-hidroelektrana, kazao je Janošević.

On je ponovio da je sinoć njegovoj porodici anonimna osoba zapretila ubistvom, i da je broj sa koga je pozvan prijavljen policiji. Pretnje su upućene i jednim od organizatora protesta, Aleksandru Kuliću.

Meštani Sumrakovca nosili su transparente  sa natpisima “Ne damo Zlotsku reku”, “Reke daju život a paneli struju”, a protestnu povorku kroz selo predvodio je mladić sa dobošem.

Današnjem protestu prisustvovali su i predstavnici organizacija “Odbranimo reke Stare planine” i  “Odbranimo Grzu” kod Paraćina koji su dali podršku organizatorima i obećali pravnu podršku kako bi istrajali u svojim zahtevima.

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Stranke i udruženja reagovali povodom saopštenja kompanije Srbija Ziđin Koper i blokade puta u Velikom Krivelju

Ist Media

Park u Boru najavljen kao park za kućne ljubimce. Hoće li konačno vlasnici pasa koristiti kese za skupljanje izmeta?

Ist Media

RTS: U Beogradu prijavljena epidemija malih boginja

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X