Sa ovih česama u opštini Bor nemojte piti vodu

1100 0

BOR, (IST Media) – Uzorci uzetih sa javnih česama u Boru pokazali su da je voda neispravna za piće u nekim delovima grada, ali i u nekim selima, kao i termalnim izvorištima.

Prema podacima Kancelarije za zaštitu životne sredine u opštini Bor, voda  nije za upotrebu sa česme “Homoljska 1” u Mesnoj zajednici Sever, izvor ispod vikendica na Savači, i voda sa česama “Složna braća” u Banjskom polju i “Rukjavica” u Novom gradskom centru.

Neispravna je voda sa termalnih izvora za bolesti živaca i bubrega u Brestovačkoj banji, ali i termalni izvor u selu Šarbanovac.

Loši rezultati kvaliteta vode pokazali su da je neispravna voda za piće u osnovnoj školi “Krušar”, na javnoj česmi “Krušar spomenik” i “Bele vode” u Gornjanu, “Hladna voda” u Bučju i na česmama u centru sela Tanda i Bučje.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Šest decenija rukometa u Boru

Piše - 21. January 2013. 0
BOR, (Ist Media Dragan Popaz) Jubilarnih šest decenija rukometnog sporta u Boru obeležiće rukometni turnir seniorskih ekipa C.Zvede iz Beograda,…

Povećanje minimalca?

Piše - 15. August 2016. 0
SRBIJA (Tanjug, IST Media) Minimalna cena radnog sata mogla bi, umesto trenutnih 121 dinar, da bude oko 130 dinara, budući…

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X