Rukovodstvo Žagubice od države traži bolju putnu infrastrukturu

544 0

Bez dobrog puta, Žagubici nema opstanka

 

 

ŽAGUBICA, (IST Media) Na delu regionalnog puta Bor – Požarevac, između Žagubice i Krepoljina, u toku je sanacija udarnih rupa, a na ovim poslovama angažovana je firma „Strabag“, odnosno nekadašnje Preduzeće za puteve iz Zaječara.

 

asfalktiranje 5 asfalktiranje 2

Vozači pažnja! Deonice sa radovima često su neobeležene

 

Ipak, predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović nije zadovoljan dosadašnjom brigom države za ovaj deo Srbije, bar kada je putna infrastruktura u pitanju.

 

On je upozorio Vladu Srbije da povede računa o značajnosti ovog putnog pravca, koji je preduslov za razvoj privrede i turizma inače osiromašene Žagubice.

 

safet pavlovic
Izjava Pavlovića za TV Homolje

„U više navrata sam posećivao ministarstva i Vladu Srbije kako bih upozorio da je razvoj infrastrukture neophodan, ukoliko se želi razvoj ovog dela Braničevskog okruga. Nažalost, do sada nije bilo rezultata“, rekao je predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović.

 

On kaže da je ovog puta, nakon razgovora sa ministarkom saobraćaja Zoranom Mihajlović, dobio obećanja da će radovi biti intenzivirani.

 

„Dobili smo čvrsta obećanja da će u ovoj godini asfaltom biti presvučene najgore deonice na ovoj teritoriji, odnosno 10 kilometara, ali i da će biti saniarne udarne rupe do Despotovca i Majdanpeka“, rekao je predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović.

 

U toku su iskopavanja kanala duž puta kako bi se omogućilo odvodnjavanje, što je preduslov za asfaltiranje puta, budući da će se usporiti njegovo propadanje.

 

asfalktiranje kanali 2

 

Na kraju, upozoravamo vozače da pažljivo voze na ovim deonicama, buduće da se Strabag često ponaša neodgovorno i ne obeležava deonice gde su radovi u toku, odnosno gde su velika oštećenja na asfaltu. U to smo se i sami uverili prilikom prelaska automobilom preko mosta na kome je asfalt u potpunosti presečen, bez ikakvih upozorenja.

 

 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

X