DruštvoTema danaНекатегоризовано

Rudnici delom pod vodom, rudari spasavaju ugrožene. Horor u Tekiji (VIDEO)

rudariBOR, (IST Media) Jučerašnje padavine praćene snažnom grmljavinom, nanele su štete rudnicima bakra u Boru i Majdanpeku, jer je voda prodrla u rudnička postrojenja, zbog čega je proizvodnja manja za 25 odsto od dnevnog plana.

 

“Na sreću, nije došlo do opasnijeg prodora vode u rudnička postrojenja i objekte, ali gotovo da nema pogona koji nije stao zbog nestanaka struje izazavanih udarima groma u dalekovode”, rekao je Beti direktor Rudnika bakra Bor (RBB), Nebojša Videnović.

 

Prema njegovim rečima, došlo je do ispada električne energije u skoro svim pogonima, koji su nekoliko sati bili bez struje.

 

Istovremeno, rudarska četa za spasavanje je još od juče u podne u pripravnosti, a mehanizacija tog preduzeća je na ugroženim područjima u kojima je tokom noći situacija bila dramatična.

 

“Mašine RTB-a Bor su na ugroženim područjima i rade na uklanjanju svega što su dovukle bujice, kako bi se normalizovala situacija”, kaže generalni direktor RTB Bor, Blagoje Spaskovski.

 

RTB je pomagao u evakuaciji ljudi iz sela Tekija kod Majdanpeka.

 

 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Porukom “SVI SMO DRUGAČIJI ALI SMO SVI JEDNAKI” obeležen dan škole VIDOVDAN

Miloš Marković

Milikić: Do oktobra završetak radova na krovu zatvorenih bazena

Miloš Marković

E-kapija: Kod Bora će se graditi tri naselja za oko 2.250 stanovnika. Predviđeno i za preseljenje sela Krivelj

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X