RUDARSKI OTPAD uskoro i na web aplikaciji Katastra. Prezentacija u Boru 10. oktobra

307 0

foto: ist media Detalj sa borskog jalovišta

BOR, (IST Media) Javna prezentacija projekta „Katastar rudarskog otpada“,biće održana 10. oktobra u 12 časova u Boru, u prostorijama hotela Albo.

Na prezentaciji biće predstavljen projekat, obim i status radova, kao i veb aplikacija Katastra rudarskog otpada koji sprovodi Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije uz finansijsku podršku Evropske unije sa ciljem daljeg razvoja i unapređenja sistema upravljanja rudarskim otpadom u Republici Srbij.

Projektni tim je tokom 2017. godine obišao 250 lokacija napuštenog rudarskog otpada u Republici Srbiji i podneo izveštaj o vrstama i količinama tog otpada, a Ministarstvo rudarstva i energetike izabralo je 41 lokaciju za dalja istraživanja i analize, s obzirom na njihov mogući uticaj na životnu sredinu i bezbednost i zdravlje ljudi.

Projekat “Katastar rudarskog otpada” finansiran je sredstvima Evropske unije i sufinansiran sredstvima Republike Srbije.

Od 2000. do danas, Evropska Unija donirala je više od 3.6 milijardi evra Srbiji. Sredstva su korišćena za podršku razvoja, kvaliteta života i reformi u sledećim sferama: civilna zaštita, zaštita od poplava i pomoć poplavljenim područjima, obrazovanje, povezanost, zaštita okoline, zdravstvena zaštita i zaštita potrošača, kultura, vladavina prava, lokalni razvoj, poslovi i privredni rast, javna administracija, migracije, upravljanje javnim sredstvima, civilno društvo i mediji, socijalna inkluzija, omladina i sport. EU podrška je implementirana kroz saradnju sa Vladom Republike Srbije. Evropska Unija je donirala Srbiji više razvojnih 

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Slične vesti

Napiši komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X