RUDARSKI OTPAD uskoro i na web aplikaciji Katastra. Prezentacija u Boru 10. oktobra

845 0

foto: ist media Detalj sa borskog jalovišta

BOR, (IST Media) Javna prezentacija projekta „Katastar rudarskog otpada“,biće održana 10. oktobra u 12 časova u Boru, u prostorijama hotela Albo.

Na prezentaciji biće predstavljen projekat, obim i status radova, kao i veb aplikacija Katastra rudarskog otpada koji sprovodi Ministarstvo rudarstva i energetike Republike Srbije uz finansijsku podršku Evropske unije sa ciljem daljeg razvoja i unapređenja sistema upravljanja rudarskim otpadom u Republici Srbij.

Projektni tim je tokom 2017. godine obišao 250 lokacija napuštenog rudarskog otpada u Republici Srbiji i podneo izveštaj o vrstama i količinama tog otpada, a Ministarstvo rudarstva i energetike izabralo je 41 lokaciju za dalja istraživanja i analize, s obzirom na njihov mogući uticaj na životnu sredinu i bezbednost i zdravlje ljudi.

Projekat „Katastar rudarskog otpada“ finansiran je sredstvima Evropske unije i sufinansiran sredstvima Republike Srbije.

Od 2000. do danas, Evropska Unija donirala je više od 3.6 milijardi evra Srbiji. Sredstva su korišćena za podršku razvoja, kvaliteta života i reformi u sledećim sferama: civilna zaštita, zaštita od poplava i pomoć poplavljenim područjima, obrazovanje, povezanost, zaštita okoline, zdravstvena zaštita i zaštita potrošača, kultura, vladavina prava, lokalni razvoj, poslovi i privredni rast, javna administracija, migracije, upravljanje javnim sredstvima, civilno društvo i mediji, socijalna inkluzija, omladina i sport. EU podrška je implementirana kroz saradnju sa Vladom Republike Srbije. Evropska Unija je donirala Srbiji više razvojnih 

Pročitaj još:

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Related Post

X