HronikaNaslovi.netTema danaНекатегоризовано

Rudarska inspekcija ustanovila da je Nevenka N. nastradala jer se kretala u zoni gde je to zabranjeno

BOR, 7. marta 2012. (Saša Trifunović, Ist Media) Tehnolog u flotaciji RTB-a Bor Nevenka N. (48), koja je u nedelju ujutru poginula u tom pogonu, nastradala je jer se kretala u delu pogona gde je to bilo zabranjeno i tablama vidno obeleženo, rezultat je kontrole Rudarske inspekcije.

 

Borska flotacija

 

Rudarski inspektor pri Ministarstvu zivotne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Nebojša Ilić, izjavio je za Ist Media da je Nevenka N. nastradala u delu pogona koji se renovira i koji je zbog radova bio jasno obeležen tablom.

 

“Utvrdili smo da je nastradala radnica samovoljno iz nekog razloga otišla u deo flotacije koji inače ne radi, koji se renovira i gde se odstranjuju stare mašine. Na tom mestu postoje table gde piše da su radovi u toku i da je zabranjeno kretanje”, precizirao je Ilić.

 

On je dodao da su time bile ispunjene sve bezbedonosne norme od strane poslodavca.

 

Prema rečima Ilića, nastradala je imala kvalifikaciju i obuku za svoje radno mesto, ali da po rešenju za posao, nije imala potrebe da bude na tom mestu.

 

On je rekao da je, prema rečima tamošnjih radnika, Nevenka N. sa posla pošla oko 12.30, da nikome nije rekla kuda ide, ali da je na stolu ostavila mobilni telefon i cigarete.

 

“Potraga za njom započela je tek oko 15 sati, kada se nije vratila po svoje stvari”, rekao je on

 

Iako se prepostavljalo da je nastradala propala kroz trule daske i pala sa visine od 15 metara u bunker sa piritom, Ilić kaže da se to ne vidi, i da bi svaki zaključak šta se zapravo dogodilo, bio preuranjen.

 

“Očekuje se da policija i istražni organi utvrde šta se zapravo dogodilo tog dana”, zaključio je rudarski inspektor.

 

Obdukcijom je utvrđeno da je Nevenka N. pala na glavu i nastradala usled preloma vratnog pršljena.

Sadržaj sa sajta može se preneti samo uz poštovanje USLOVA KORIŠĆENJA

Povezani postovi

Srbija Ziđin Koper donirala 1,2 miliona dinara Fudbalskom klubu Krivelj

Ist Media

Radar: Brat osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić umro nasilnom, a ne prirodnom smrću

Ist Media

Beživotno telo Boranke izvučeno iz Borskog jezera

Ist Media

Ovaj portal koristi kolačiće kako bi poboljšao vaše korisničko iskustvo. Ukoliko ste saglasni sa ovim, molimo vas da potvrdite. Potvrdi Pročitaj više...

Politika privatnosti i kolačića
X